Paweł Janda Napisano 25 Stycznia 2011 Zgłoś Napisano 25 Stycznia 2011 Witam; Poszukuję hotelu/hostelu/mieszkanka w NYC, w tej chwili nie wiem jeszcze czy będę podróżował sam czy w towarzystwie przyjaciela, więc szukam czegoś bądź dla jednej osoby do kwoty 60-70$ za noc bądź dla dwóch (dwa łóżka) do 140$/noc. Wiem, że nocowanie na Manhattanie to droga sprawa, więc interesują mnie głównie bezpieczne i ciche sąsiedztwa na Brooklynie lub Queens. Będę wdzięczny za każdą pomoc. Pozdrawiam
spaniard Napisano 25 Stycznia 2011 Zgłoś Napisano 25 Stycznia 2011 Sprobuj to: http://www.whitehousehotelofny.com/ Na manhattanie i $35 za noc w off-season, single beds. Sam bede tam jutro wiec napisze jak warunki, ale hostel znalazlem na tym forum wlasnie.
sebastianfrost Napisano 1 Marca 2011 Zgłoś Napisano 1 Marca 2011 Osobiscie polecam http://www.comfortstaynyc.com. Spokojna miejscówka na Harlemie. Do dyspozycji kuchnia. Bardzo sympatyczna wlascicielka. Blisko do metra.
Paweł Janda Napisano 3 Marca 2011 Autor Zgłoś Napisano 3 Marca 2011 Wiesz, myśląc stereotypowo Harlem ogółem nie jest spokojny, szczególnie jeżeli ktoś jest biały. Ale wiem, że w mieście się wiele pod względem bezpieczeństwa zmieniło i podobno w dzień nawet po Bronksie można śmiało chodzić. A jak tam z cenami, bo to dla mnie dość ważne. edit: już znalazłem.
dareknow0 Napisano 3 Marca 2011 Zgłoś Napisano 3 Marca 2011 Jakich produktów ceny Cie interesują ? Wymień to Ci odpowiem.Bo nie wiem czy chodzi Ci o żywność ,o sprzęt czy o ubrania. A Harlem hmm.... jak będziesz wracał późnym wieczorem z wycieczki to niewiem .... czy to dobry pomysł Nawet biorąc pod uwagę ,że NY to o wiele bezpieczniejsze miasto niż jakiekolwiek miasto w Polsce.
sebastianfrost Napisano 3 Marca 2011 Zgłoś Napisano 3 Marca 2011 10 dni mieszkałem na Harlemie - każdego dnia wracałem około 22-23 - mijałem grupki ciemnoskorych - ani razu nikt mnie nie zaczepił. Rozmawiałem z kolegą który mieszka 2 lata na Harlemie - mówił to samo - jest spokój, co najwyżej między sobą mają jakieś "ale" ale obcych nie tykają.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.