moriquendi Napisano 28 Stycznia 2011 Zgłoś Napisano 28 Stycznia 2011 Hej! Poszukuję osoby, która mieszka w USA i pomoże mi w jednej rzeczy. Rzecz może wydawać się śmieszna i nie logiczna, ale innego wyjścia dla mnie nie ma:P O to co chcę zrobić. -Wysyłam paczkę do Twojego domu (paczka pochodzi z USA) -"Ty" przesyłasz tą paczkę dalej - na podany przeze mnie adres (również USA!) Wszelkie koszty przesyłki oczywiście pokrywam ja oraz oczywiście ofiaruję tej osobie upominek w formie zapłaty (do dogadania) Wszelkie pytania możecie zadawać tutaj, albo na GG: 8209815 E-mail: achmes@wp.pl (ew. skype)
miro77 Napisano 29 Stycznia 2011 Zgłoś Napisano 29 Stycznia 2011 Witam. Taka usluge oferuje Polamer, to chyba bezpieczniejsze niz zlecanie tego nieznajomej osobie. Tutaj przeczytasz wiecej o tym jak to zrobic http://polameronline.com/
c4r0 Napisano 29 Stycznia 2011 Zgłoś Napisano 29 Stycznia 2011 Polamer tu chyba nie pomoże, bo autor tematu szuka pośrednika do przesłania paczki w obrębie USA. Wszelkie pytania możecie zadawać tutaj Ja mam pytanie - co to za przekręt? Czemu nie wyślesz paczki w docelowe miejsce?
moriquendi Napisano 29 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Napisano 29 Stycznia 2011 Chciałbym w jakiś sposób spróbować ominięcie naszego pięknego VAT'u... Wiem, że paczki z PlusExpress niemal nigdy nie mają vat. Wpisują oni wartość paczki przez nas podaną. Nie wiem jak z innymi firmami
sly6 Napisano 29 Stycznia 2011 Zgłoś Napisano 29 Stycznia 2011 niby pomysl dobry ale czy naprawde Ci sie uda takie cos ominac to zobaczysz jak wyslesz bo to ze wielu osobom-firmom nie sprawdzaja nie oznacza ze Tobie takie cos sie nie trafi ..
moriquendi Napisano 29 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Napisano 29 Stycznia 2011 Wiem, wiem. Zawsze się liczę z tym, że jednak VAT zapłacę. Ale jeśli istnieje szansa żeby tego nie robić to czemu nie korzystać Myślicie, że gdybym napisał do jakiegoś hotelu w Las Vegas, że się pomyliłem i wysłałem im paczkę, to by mi odesłali na podany adres? ;D
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.