Skocz do zawartości

Ładowarka

Skolo

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Adapter, slusznie, nie przelotka. Ale dziala, ja uzywam zelazka na adapter - grzeje bez problemu. Zelazko z Polski, zaznaczam.

Kolezanka natomiast uzywa ladowarki do swojego aparatu przez adapter. Rowniez dziala bez zarzutu.

pozdrawiam z San Francisco,

dagmarcia

Napisano

a ja mialam problem...bo:

mam kilka urządzan,które dziala na baterie..do tych baterii mam ładowarke..:] no i sie zastanawialam, gdzie ja kupie transforator do tego badziewia:) az przedwczoraj odkrylam..ze na ladowarce pisze : 110-230V :) czyli bedzie noralnie dzialac w USA? (przejsciowke juz kupilam za 14 zl w Media:] )aa..na ladowarce do telefonu tez mam tak samo napisane 110-230V :]

Napisano
a ja mialam problem...bo:

mam kilka urządzan,które dziala na baterie..do tych baterii mam ładowarke..:] no i sie zastanawialam, gdzie ja kupie transforator do tego badziewia:) az przedwczoraj odkrylam..ze na ladowarce pisze : 110-230V :) czyli bedzie noralnie dzialac w USA? (przejsciowke juz kupilam za 14 zl w Media:] )aa..na ladowarce do telefonu tez mam tak samo napisane 110-230V :]

tak, bedzie dzialac

Napisano

teoretycznie jeśli ładowarki są niskiej mocy to te z 230V będą działać w usa na 110V, problem pojawia się gdy uzywamy czegoś co relatywnie sporo mocy pobiera naprzykład suszarka do włosów tu nie wrużyłbym przyszłości takim urządzeniom

• 10 miesięcy później...
Napisano

najlepiej kupic ladowarke do baterii tzw recharchable - w USA -nie bedzie klopotu z przejsciowkami ani transformatorami,a koszt tego to ok $10 za ladowarke do 4 baterii. a takie baterie starczają na wiele dluzej niz zwykle paluszki.

pzdr

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...