Skolo Posted May 3, 2005 Report Posted May 3, 2005 Mam ladowarke do nokii na 230 V, w USA jest 110 V, a wiec po podlaczeniu jej do amerykanskiego gniazdka nic nie powinno sie jej stac Kumple rok temu tak wlasnie ladowali swoje baterie
dagmarcia Posted May 3, 2005 Report Posted May 3, 2005 W wiekszosci supermarketow mozna nabyc "przelotke". pozdrawiam z San Francisco, dagmarcia
sly6 Posted May 3, 2005 Report Posted May 3, 2005 ja sobie taka kupilem tzn dostalem za darmo jak kupowalem ladowarke z przelacznikiem z 110-220 V 8)
dagmarcia Posted May 3, 2005 Report Posted May 3, 2005 No to po co zadajesz pytania bez sensu? pozdrawiam z San Francisco, dagmarcia
sly6 Posted May 3, 2005 Report Posted May 3, 2005 pytanie bylo skierowane do Skolo o tym gniazdku i potem Ty odpowiedzialas ze sa przelotki wiec ja odpowiedzialem ze kupilem sobie ladowarke do baterii wraz z przelotka
Skolo Posted May 3, 2005 Author Report Posted May 3, 2005 Hehe, kumpel mi mowil, ze Ci ktorzy nie mieli tych przelotek poprostu kablami laczyli wtyczke wraz z gniazdkiem hehe
Biedronka Posted May 3, 2005 Report Posted May 3, 2005 mozna tez kupic na lotnisku:) P.S.Kupilam taka przelotke w Stanach(w supermarkecie bodajze), jak jechalam do Polski, za 35$! Chcialam ja uzyc do super prostownicy do wlosow:)) no i o malo co domu nie spalilam...ale musiala byc jakas feralna albo co... Pzdr, Aga
dagmarcia Posted May 3, 2005 Report Posted May 3, 2005 $35 to raczej konwerter. Przelotki kosztuja w granicach $3-$5. pozdrawiam z San Francisco, dagmarcia
Guest Posted May 3, 2005 Report Posted May 3, 2005 PrzelotkiSą w wędkach :wink: Zapewne chodzi "plag adapter" :wink: Jeżeli chcesz wtyknąć polskie urządzenie do amerykańskiego gniazdka, to zadziała z baaaaardzo małą sprawnością --->jeżeli jest to urządzenie transformatorowe :wink: Jeżeli elektroniczne (tranzystory i te inne), to nawet nie ruszy z miejsca :!: http://users.pandora.be/worldstandards/ele...ity.htm#voltage
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.