krajech Napisano 30 Stycznia 2011 Zgłoś Napisano 30 Stycznia 2011 Witam! Zamierzam wyjechać na wakacje z moim 7-letnim synem do moich rodziców do USA. Mój ojciec ma obywatelstwo amerykańskie a mama zieloną kartę i mieszkają w USA. Wiem że muszę złożyć wniosek DS-160 ale czy na syna też muszę wypełnić drugi wniosek ? Nie mogłem się tego doczytać. Jak to ma wyglądać ? Jesteśmy w trakcie oczekiwania na zieloną kartę w ramach łączenia rodzin. Sprawa imigracyjna trwa od 2005 roku. Drugi problem to są odciski palców ponieważ w wypadku straciłem wskazujący palec lewej ręki i środkowy prawej. Czy nie będzie z tego powodu jakiś problemów. Proszę o odpowiedź.
sly6 Napisano 30 Stycznia 2011 Zgłoś Napisano 30 Stycznia 2011 wniosek ds 160 jest tak pomyslany aby np wpisac zone oraz dzieci,tak wiec jak bedziesz wypelniac wniosek to zobaczysz ze bedzie taki pkt.aby dodac osoby do wniosku pamietaj o oplacie ale to przeczytasz na stronie Ambasady jak sie oplaca w takich przypadkach
krajech Napisano 30 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Napisano 30 Stycznia 2011 Dzięki za wskazówkę a jak sprawa odcisków palców ?
sly6 Napisano 30 Stycznia 2011 Zgłoś Napisano 30 Stycznia 2011 a co ma byc?a jak ludzie nie maja 1 reki lub dwoch to nie leca do USA?nie dostaja wiz przez to.. jedynie jest napisane o szkaleczeniach i ranach http://polish.poland.usembassy.gov/visas/s...kow-palcow.html
krajech Napisano 30 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Napisano 30 Stycznia 2011 Dzięki jeszcze raz zainteresowanie , mam nadzieję że wszystko gładko pójdzie. Pozdrawiam
szelmagda Napisano 1 Lutego 2011 Zgłoś Napisano 1 Lutego 2011 Mnie nie dali wizy turystycznej w czasie oczekiwania na K3 w ramach łączenia rodzin. Pan w okienku stwierdził, że jak polecę to nie wrócę. A ja chciałam tylko na ślub w rodzinie i zaraz wracać bo dziecko do szkoły chodziło w Polsce.
krajech Napisano 18 Lutego 2011 Autor Zgłoś Napisano 18 Lutego 2011 Jeżeli czekam na zieloną kartę i moja sprawa jest w toku to gdzie mam o tym poinformować we wniosku DS-160 ubiegając się w międzyczasie o wizę turystyczną ? Nie ma tam chyba takiej opcji. W ambasadzie zapewne będą wiedzieli o moich staraniach o zieloną kartę. Jak to jest ?
sly6 Napisano 18 Lutego 2011 Zgłoś Napisano 18 Lutego 2011 jest taki temat jak wypelniac ds 160 i tam chlopak zrobil wzor i widze ze tego pytania o staly pobyt nie ma .byl kiedys... jak padnie pytanie o staly pobyt to powiesz co i jak.
krajech Napisano 18 Lutego 2011 Autor Zgłoś Napisano 18 Lutego 2011 Właśnie studiowałem ten temat i mam wszystkie pytania przerobione ale na temat stałego pobytu nic nie ma. A może w rubryce czy kiedykolwiek starałeś się o wizę do USA wpisać datę złożenia petycji o zieloną kartę ? Jak myślicie ?
sly6 Napisano 18 Lutego 2011 Zgłoś Napisano 18 Lutego 2011 wiza a petycja to sa dwie rozne sprawy... zrob sobie taki test na formularzu i zobaczysz czy sa jakies pytania co do tej wizy,tzn co nalezy wybrac .np b1-b2 itd
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.