Skocz do zawartości

Czy Wiza W Starym Paszporcie Nie Moze Byc Przedziurkowana?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Odebrałam właśnie nowy paszport, ważność starego się skończyła, pani zwróciła mi uwagę, że mam tam ważną wizę, ale paszport cały przedziurkowała. Czy to rzeczywiście oznacza, że wiza jest już nieważna? :-(

Napisano

rzeczywiście.... właśnie sprawdziłam, wiza nie jest przedziurkowana, więc jest ok :-) Ale w takim razie jeszcze jedno pytanie: mój mąż również ma ważną wizę do końca marca, ale jego paszport stracił ważność w 2008. Ma oczywiście nowy, tylko pytanie, czy tamta wiza w starym paszporcie jest ważna (nieprzedziurkowana)? Pytam, bo na stronie głównej www.usa.info.pl przeczytałam coś o tym, że na mocy umowy między USA i Polską takie stare paszporty są honorowane jeszcze przez 6 miesięcy po utracie ważności. Nigdzie na stronie ambasady ani żadnej innej nie wyczytałam takiego warunku, wszędzie piszą jedynie, że można podróżować z dwoma paszportami, pod warunkiem, że wiza w starym jest ważna i nieuszkodzona... Będę wdzięczna za informację.

Napisano

o tych 6 miesicach pisze na stronie Ambasady USA ale to sie odnosi do innych spraw niz wjazd na teren USA,jesli juz to raczej o wyjazd z danego Panstwa..

jesli ta wiza nie jest przedziurkowana to sie bierze 2 paszporty i na granicy pokazuje sie 2 paszporty i tyle..wiec oboje bedziecie leciec z 2 paszportami

Napisano

jak konczy sie paszport; wyrob nowy uprzedz urzednika ze mam wize w paszporcie aby nie przedziurkowal kartki (lepiej wskazac samemu strone)!!!! Lecisz do usa z dwoma paszportami; emigration wbija do nowego paszportu pieczatke i dopisuje dlugopisem VPII (cos takiego ) to ozacza ze wiza jest w starym paszporcie. Powodzenia

Napisano

promilm tylko ze Ona juz odebrala paszport,paszport zostal przedziurkowany a wiza zostala cala i teraz pytanie bylo czy wiza jest nadal wazna? :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...