bumtarara Napisano 10 Lutego 2011 Zgłoś Napisano 10 Lutego 2011 Interesuje mnie kwestia wyjazdu osób uczących się w 2 letnich szkołach policealnych Czy osoby zapisujące się teraz (styczeń/luty) mogą się starać o wize, czy biura zapisują takie osoby? Czy można wyjechać po 2 roku szkoły policealnej? Jakie szanse na wize? Wiem że w 2007 i 2008 nie było problemów z takimi osobami , a nawet w 2009 na podobnych warunkach można było dostać wize J1 Jak jest teraz i jak to wyglądało w 2010 roku
drakon18 Napisano 28 Lutego 2011 Zgłoś Napisano 28 Lutego 2011 Cześć.Jak poszukiwania? Ja mam zamiar lecieć właśnie uczęszczając do takiej szkoły.Odezwij się.
wladziu Napisano 28 Lutego 2011 Zgłoś Napisano 28 Lutego 2011 Tez jestem ciekawy takiej formy wyjazdu. Mamy już marzec, więc czy realne jest jeszcze zapisanie sie do policealnej i wyjazd na WAT?
sly6 Napisano 1 Marca 2011 Zgłoś Napisano 1 Marca 2011 takie cos pisze na stronie Ambasady USA http://polish.poland.usembassy.gov/wizy/wi...nd-travel2.html a co mowia w biurach o tym? http://www.iecenter.pl/usa-workandtravel-faq z tego wynika ze camp jest z tego wylaczony i moze ludzie latali na camp tak a nie na work i travel niby wizy takie same ale program nie taki sam. mozna tez pisac do Ambasady USA,mozna tez szukac informacji na innych forach ..
bumtarara Napisano 7 Marca 2011 Autor Zgłoś Napisano 7 Marca 2011 W kilku biurach nie zapisują takich ludzi W BTC powiedzieli że szanse na wize są 50/50 Kiedys nie było problemu, Może ktoś jechał tak w zeszłym roku?
drakon18 Napisano 19 Marca 2011 Zgłoś Napisano 19 Marca 2011 Podpinam się do tematu.Z mojego rekonesansu wynika że niektóre biura wcale nie mają takich ludzi a niektóre dużo....To czy ktoś wizę dostanie czy nie może wynikać z wcześniejszych wyjazdów.
Kris84 Napisano 19 Kwietnia 2011 Zgłoś Napisano 19 Kwietnia 2011 W 2009 roku dostałem wizę J1 nie ukończywszy nawet jednego semestru szkoły policealnej (zapisałem się do niej w lutym tego samego roku). Chyba masz rację pisząc, że może to zależeć od wcześniejszych wyjazdów. Ja byłem na J1 już w 2008 i 2007. Pozdrawiam!
drakon18 Napisano 19 Kwietnia 2011 Zgłoś Napisano 19 Kwietnia 2011 Aha.Wielkie THX.Wszystko już wiadomo.
marcini Napisano 21 Lipca 2011 Zgłoś Napisano 21 Lipca 2011 Witam Otrzymałem z pracy kupon dzięki któremu mogę za darmo odbyć kurs języka angielskiego w szkole gowork. czy ktoś korzystał wcześniej z tego kursu, lub ma jakieś doświadczenie z tą szkołą. Prosze o opinie. szkoły policealne
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.