Skocz do zawartości

Praktyki W Usa (architektura)

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, głowa mi pęka od czytania informacji jak zorganizować taki wyjazd, dlatego pytam was.

Chce pojecha do USA na praktyki. mam nadzieje ze uda mi sie tam zostac jak najdluzej( poprostu nie nawidze swojego zycia w kraju). W jakiej firmie pewnie zalatwie taki wyjazd ? Czy znacie firmy ktore zorganizują mi praktyki w jak najlepszym biurze. Jakie sa szanse ze zostane w usa na 8 miesiecy albo dluzej? Cena nie gra roli.

taki maly edit: Czy racze powinienem zainteresować się programem intership ?

Napisano

mozesz nie nawidzic zycia tutaj ale pytanie jest czy cos znajdziesz tam?to nie takie latwe ze sie wlatujesz i wszyscy sa happy..

mozesz jechac na kazdy program ale on sie kiedys skonczy i co zrobisz wtedy,pobyt nielegalny .a jak Cie nikt nie bedzie mogl sponsorowac jako pracownika to co wtedy?moze teraz nad tym pomysl bo pojechac mozesz intership..

no nic,ja Ci oczywiscie zycze jak najlepiej ,abys to cos tam odnalazla.

ps cena nie gra roli>tzn 30 tys dol czy wiecej zaplacisz odrazu komus?bo moga pasc takie oferty ale bez gwarancji na nic,,chyba ze cos legalnego przez biuro bedzie ale wtedy zaplacisz mniej ...

Napisano

Gdyby swiat wygladal tak prosto i kazdy kto nienawidzi tam gdzie jest moglby wyjechac do USA to mielibysmy tu 90% populacji swiata.

Zeby dostac praktyki w jak najlepszym biurze (praktyki znaczy wyrzucac papierki) trzeba miec nie lada szczescie. O pracy jako architekt nie bede pisac bo szkoda mojej klawiatury.

Wyobraznia wielu ludzi jest ogromna.

Napisano

ludzie nie prosze was o rady dotyczące myslenia, zycia, itd. Napisalem szybki opis sytuacji a nie historie zycia wiec darujcie sobie, ale i tak dzieki.

Czy ktoś może coś napisać na zadanie prze zemnie pytania.

Napisano

Rozpocząłem poszukiwania w biurach. Jedno biuro oferowało tylko praktyke do 12 tyg. Napisałem do innych firm o iternship co najmniej 8 miesiecy jednak nie dostalem zadnej odpowiedzi. Czy mozecie mi polecic jakies, z ktorym mieliscie stycznosc ?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...