wladziu Napisano 15 Lutego 2011 Zgłoś Napisano 15 Lutego 2011 Witam, Zastanawiam się nad wyjazdem na WAT. Oprócz tego ze mam dylemat czy oplaca sie jechac i rzucac obecną prace, zastanawiam się czy wystarczy pojsc do jakiejkolwiek szkoly prywatnej od lutego/marca zeby moc wyjechac? Nie beda tego dokladnie sprawdzac w konsulacie, czy nie poszedlem do szkoly na lipę? Druga sprawa czy wogole wyjazd się oplaci w celach w wiekszej mierze zarobkowych niz turystycznych? Ile mozna zarobic przez caly program? Jakie firmy posredniczące polecacie oraz prace przez nie oferowane?
sly6 Napisano 15 Lutego 2011 Zgłoś Napisano 15 Lutego 2011 a czytales chociaz swoj temat z 2009 roku? http://www.usa.info.pl/board/index.php?sho...c=12430&hl= moga sie polapac jak wyjdzie ze tam zostaniesz nielegalnie,ze po to poszlesz do szkoly aby jechac na ten program a wrocisz i nie pujdziesz juz sie uczyc. wszystko zalezy jak wypadniesz na rozmowie. a umiesz jezyk,umiesz cos?wezmiesz kazda prace i za 5 dol za godz.? poczytaj o biurach na forum ,jest taki temat.
wladziu Napisano 15 Lutego 2011 Autor Zgłoś Napisano 15 Lutego 2011 Czytalem juz sporo. Na WATcie bylem i z angielskim no problem. Chodzi mi o to czy wyjazd nadal oplaca sie i czy warto w mojej sytuacji probowac cokolwiek zalatwiac (czyli osoba rozpoczynajaca wlasnie jakas szkole). Czy az tak dokladnie w konsulacie sprawdzają te wpisy semestralne? Praca za 5$ wogole mnie nie rajcuje, bo w PL mam lepszą. Jest realnym zarobic 1000$ w tydzien prze 5-6 dniach? Jeśli tak to gdzie? Mozna pojechac na intershipa na podobnych zasadach co WAT? Czyli pracowac w firmie nie zwiazanej z wyuczonym zawodem, będąc absolwentem?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.