mat.kaw Napisano 18 Maja 2013 Zgłoś Napisano 18 Maja 2013 Dziwne ze tylko administratorzy sie wypowiadają i go chwalą
Misuzu Napisano 18 Maja 2013 Zgłoś Napisano 18 Maja 2013 Mnie sly tez bardzo pomogl. Mysle ze"wasze rozmowy w konsulacie" to nie jest odpowiedni temat na takie rozmowy. Nie czepiajmy sie siebie nawzajem ;-)
misfer Napisano 18 Maja 2013 Zgłoś Napisano 18 Maja 2013 Sly6 pomaga wielu osobom, tylko że niektórzy jak dostaną nie taką odpowiedź jakby chcieli usłyszeć to wtedy sly6 zły , facet po prostu pisze prawdę , a nie mydli oczu. Mi również pomógł i to nie raz, nawet wtedy kiedy pytania nie były do końca mądre hehe.
hanusia Napisano 20 Maja 2013 Zgłoś Napisano 20 Maja 2013 prosze powiedzcie mi czy na rozmowe z konsulem musze wypelniac ds rocznemu dziecku.? dzieki
mmaarreekk Napisano 20 Maja 2013 Zgłoś Napisano 20 Maja 2013 Dzisiaj się umawiałem na spotkanko. Terminy od 4 czerwca wzwyż (Warszawa)
Joanna30 Napisano 20 Maja 2013 Zgłoś Napisano 20 Maja 2013 prosze powiedzcie mi czy na rozmowe z konsulem musze wypelniac ds rocznemu dziecku.? dzieki Tak.
mati_luzik Napisano 21 Maja 2013 Zgłoś Napisano 21 Maja 2013 To ja opisze swoją wizytę która była w czwartek w Krakowie. Moja sytuacja wygląda następująco, wiek 30 lat pracuje 6 lat, mam żonę i dziecko. O wizę starałem się 1 raz. Rozmowę miałem z panią konsul. Pytania były takie: Po co jadę? Turystycznie zwiedzić new york i utah Co robię i gdzie pracuje ile zarabiam? Ile kosztuje bilet do usa? Ja odp że od 2000 Za co kupię bilet jak zarabiam 2400? Między pytaniami, 3 razy zapytała dlaczego nie jedzie że mna żona? Jak również zapytała 3 razy czy mam i znam kogoś w stanach? Gdzie podrozowalem? A na końcu nie kwalifikuje się na wizę. Faktycznie chciałem jechać turystycznie, do utah bo się wspinam i często wyjezdzam w góry. Jedynie co nie podałem to to że w new york mieszka siostra mojej żony 5 lat oczywiście nielegalnie
loco5151 Napisano 21 Maja 2013 Zgłoś Napisano 21 Maja 2013 Witam Niedługo wybieram sie do krk po wizę i mam pytanie odnośnie zostawiania np tel kom i bagażu w depozycie . Można swoje rzeczy zostawić w konsulacie czy tylko i wyłącznie gdzieś w sklepach ? Jeszcze jestem ciekaw jakie mam szansę na wizę ( szczególnie na wyjeździe mi nie zależy , ale już ok 600 pln poszło ) Jestem na drugim roku liceum zaocznego , mam w USA rodzinę , jadę do cioci która mnie zaprosiła i będzie sponsorować bilet i pobyt . Nikt z mojej rodziny nie był nielegalnie w USA ( kuzynka jest na wizie studenckiej , ciotka wraz z rodziną ma zielona kartę , pozostała część rodziny zawsze wracała w wyznaczonym czasie ) , jedynie mój tato dostał odmowę kilka lat temu ( 3-4 ) za słabe więzi . Jeśli bym dostał to wyjazd na ok 8-10 tyg ( w papierach wpisane 10 ) , nigdy nie wyjeżdżałem poza granice kraju . Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.