Skocz do zawartości

Wasze Wizyty W Konsulacie W Tym Roku :)

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 2,4 tyś
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Mnie sly tez bardzo pomogl. Mysle ze"wasze rozmowy w konsulacie" to nie jest odpowiedni temat na takie rozmowy. Nie czepiajmy sie siebie nawzajem ;-)

Napisano

Sly6 pomaga wielu osobom, tylko że niektórzy jak dostaną nie taką odpowiedź jakby chcieli usłyszeć to wtedy sly6 zły :) , facet po prostu pisze prawdę , a nie mydli oczu. Mi również pomógł i to nie raz, nawet wtedy kiedy pytania nie były do końca mądre hehe.

Napisano

To ja opisze swoją wizytę która była w czwartek w Krakowie.

Moja sytuacja wygląda następująco, wiek 30 lat pracuje 6 lat, mam żonę i dziecko. O wizę starałem się 1 raz. Rozmowę miałem z panią konsul. Pytania były takie:

Po co jadę? Turystycznie zwiedzić new york i utah

Co robię i gdzie pracuje ile zarabiam?

Ile kosztuje bilet do usa? Ja odp że od 2000

Za co kupię bilet jak zarabiam 2400?

Między pytaniami, 3 razy zapytała dlaczego nie jedzie że mna żona?

Jak również zapytała 3 razy czy mam i znam kogoś w stanach?

Gdzie podrozowalem?

A na końcu nie kwalifikuje się na wizę.

Faktycznie chciałem jechać turystycznie, do utah bo się wspinam i często wyjezdzam w góry.

Jedynie co nie podałem to to że w new york mieszka siostra mojej żony 5 lat oczywiście nielegalnie

Napisano

Witam

Niedługo wybieram sie do krk po wizę i mam pytanie odnośnie zostawiania np tel kom i bagażu w depozycie . Można swoje rzeczy zostawić w konsulacie czy tylko i wyłącznie gdzieś w sklepach ?

Jeszcze jestem ciekaw jakie mam szansę na wizę ( szczególnie na wyjeździe mi nie zależy , ale już ok 600 pln poszło ;) ) Jestem na drugim roku liceum zaocznego , mam w USA rodzinę , jadę do cioci która mnie zaprosiła i będzie sponsorować bilet i pobyt . Nikt z mojej rodziny nie był nielegalnie w USA ( kuzynka jest na wizie studenckiej , ciotka wraz z rodziną ma zielona kartę , pozostała część rodziny zawsze wracała w wyznaczonym czasie ) , jedynie mój tato dostał odmowę kilka lat temu ( 3-4 ) za słabe więzi . Jeśli bym dostał to wyjazd na ok 8-10 tyg ( w papierach wpisane 10 ) , nigdy nie wyjeżdżałem poza granice kraju .

Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...