veti Napisano 27 Lutego 2011 Zgłoś Napisano 27 Lutego 2011 Witam serdecznie, Mam taki dylemat zwiazny z wyborem wizy. Otorz dostalem zaproszenie na rozmowe o prace (job interview) z jednej firmy w usa. W chwili obecnej musze wystapic z podaniem o wize jednak nie do konca wiem czy powinienem wybrac wize B1 (business) czy moze traktowac ten wyjazd jako turystyczny i aplikowac o wize B2 (w koncu nie jade tam sluzbowo z mojej pracy) ? Dodam (choc nie wiem czy to jest istotne w tej sprawie) ze firma wyslala mi oficjalne zaproszenie i zaplaci za bilet lotniczy i hotel podczas pobytu. W czerwcu planuje wyjazd turystyczny rowniez do usa wiec fajnie by bylo gdyby oba wyjazdy dalo sie zrobic na jednej wizie ? Wiecie moze czy mozna wystapic rownoczesnie o B1 i B2 i jaka jest wtedy procedura? Gdzies wyczytalem ze przyznajac wize B1 dostaje sie automatycznie wize B2, ale ta informacja nie pochodzi ze strony ambasady wiec nie traktujej jej jako 100% pewnej. Dziekuje za pomoc i pozdrawiam.
sly6 Napisano 27 Lutego 2011 Zgłoś Napisano 27 Lutego 2011 tutaj masz odpowiedz na swoje pytanie http://www.usa.info.pl/board/index.php?showtopic=17684
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.