annachicko Napisano 5 Maja 2005 Zgłoś Napisano 5 Maja 2005 Witam ! Mam pytanie i mam nadzieję, ze ktoś bedzie w stanie mi na nie udzielic odpowiedzi. Wiem, ze z zasady nie mozna drugi raz wyjechac do Usa jak au pair ale zastanawiałam sie, czy gdybym skłamała twierdząc , ze nigdy nie byłam au pair to czy w konsulacie jest to do wykrycia. Czy to jest wczystko tak dokładnie badane?
Flame of Udun Napisano 5 Maja 2005 Zgłoś Napisano 5 Maja 2005 Nie mozna jechac 2 raz na aupair i ambasada to wykryje.. w koncu oni Ci wydali juz raz wize... :roll: F
mesio007 Napisano 6 Czerwca 2009 Zgłoś Napisano 6 Czerwca 2009 Dobre wiesci dla tych, co byli jako au pair w USA i sie im spodobalo. Jakis rok temu zmienily sie przepisy i teraz mozna wyjechac ponownie jako au pair do USA, pod warunkiem ze ukonczylo sie poprzedni program i przebywalo poza granicami Stanow minimum dwa lata. Szczegoly tutaj: http://exchanges.state.gov/jexchanges/jexc...peat_092008.pdf
paulawiki Napisano 29 Czerwca 2009 Zgłoś Napisano 29 Czerwca 2009 No pewnie, ze mozna. Tak jak napisala osoba wyzej trzeba byc conajmniej 2 lata w Polsce (poza granicami USA) i spelnic za pierwszym razem wszystkie warunki, czyli wyjechac w terminie, ukonczyc program, zdobyc wszystkie kredyty, itp. A i w konsulacie lepiej nie klam. Oni maja wszystkow komputerach jakie mialas juz wizy, a tym bardziej maja to w kompacj w USA. Wiec takie klamanie nie bedzie dobre. No ale mozesz isc po wize turystyczna, znalesc rodzinke przez internet i tym samym zarabiac wiecej przy mniejszych kosztach wyjazdu. To jest chyba najlepsza opcja. polecam www.greataupair.com
martula23 Napisano 24 Lipca 2009 Zgłoś Napisano 24 Lipca 2009 ja dokladnie wypytywalam w biurach i mozna pojechac jako au pair po raz drugi nawet jesli nie ukonczylas pierwszego roku z sukcesem np. nie udalo Ci sie zmienic rodziny.Wazne czy nie naruszylas warunkow wizy...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.