annachicko Posted May 5, 2005 Report Share Posted May 5, 2005 Witam ! Mam pytanie i mam nadzieję, ze ktoś bedzie w stanie mi na nie udzielic odpowiedzi. Wiem, ze z zasady nie mozna drugi raz wyjechac do Usa jak au pair ale zastanawiałam sie, czy gdybym skłamała twierdząc , ze nigdy nie byłam au pair to czy w konsulacie jest to do wykrycia. Czy to jest wczystko tak dokładnie badane? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flame of Udun Posted May 5, 2005 Report Share Posted May 5, 2005 Nie mozna jechac 2 raz na aupair i ambasada to wykryje.. w koncu oni Ci wydali juz raz wize... :roll: F Link to comment Share on other sites More sharing options...
mesio007 Posted June 6, 2009 Report Share Posted June 6, 2009 Dobre wiesci dla tych, co byli jako au pair w USA i sie im spodobalo. Jakis rok temu zmienily sie przepisy i teraz mozna wyjechac ponownie jako au pair do USA, pod warunkiem ze ukonczylo sie poprzedni program i przebywalo poza granicami Stanow minimum dwa lata. Szczegoly tutaj: http://exchanges.state.gov/jexchanges/jexc...peat_092008.pdf Link to comment Share on other sites More sharing options...
paulawiki Posted June 29, 2009 Report Share Posted June 29, 2009 No pewnie, ze mozna. Tak jak napisala osoba wyzej trzeba byc conajmniej 2 lata w Polsce (poza granicami USA) i spelnic za pierwszym razem wszystkie warunki, czyli wyjechac w terminie, ukonczyc program, zdobyc wszystkie kredyty, itp. A i w konsulacie lepiej nie klam. Oni maja wszystkow komputerach jakie mialas juz wizy, a tym bardziej maja to w kompacj w USA. Wiec takie klamanie nie bedzie dobre. No ale mozesz isc po wize turystyczna, znalesc rodzinke przez internet i tym samym zarabiac wiecej przy mniejszych kosztach wyjazdu. To jest chyba najlepsza opcja. polecam www.greataupair.com Link to comment Share on other sites More sharing options...
martula23 Posted July 24, 2009 Report Share Posted July 24, 2009 ja dokladnie wypytywalam w biurach i mozna pojechac jako au pair po raz drugi nawet jesli nie ukonczylas pierwszego roku z sukcesem np. nie udalo Ci sie zmienic rodziny.Wazne czy nie naruszylas warunkow wizy... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.