Skocz do zawartości

Wiza Turystyczna

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam Postanowilam napisac a forum i zasiegnoc Waszej opini . Mam wize na 10 lat pojechalam na okolo 5 miesiecy ,na tyle mialam kupiony bilet w obie strony i na tyle cenik wbil mi pieczatke.

Myslalam ze jakos to zleci ale nie bardzo . Maz nie mial wizy i pracowal i pojechalam sama, w tej chwili dostal urlop i chciala bym by do mnie przyjechal i wrocili bysmy razem.

Czy sa jakies szanse by dostal wize turystyczna czy raczej marne gdyz ja jestem juz w USA ? prosze o jakies rady. Nie chodzi mi by zostac na stale ale by byc razem a inaczej sie nie da .

Napisano

a teraz co wpisalas w ds-a ze ile bedziesz w USA?

jak wpisalas ze pare tyg a jestes dluzej to moze byc ale ze Twoj maz zrobi tak samo,ze pisze jedno a zrobi tak samo jak TY

a ze urzednik na lotnisku wbil taki pobyt to liczy sie to co sie wpisuje w ds-a ...i to interesuje Ambasade.

a czy ma szanse zalezy jak wypadnie na rozmowie oraz co powie..

Napisano

Sly6 dziekuje za szybka odpowiedz Nie pamietam juz dokladnie ale w tym wniosku ds chyba wpisalam miesiac , mialam lecic w tamtym roku ale plany mi sie pozmienialy i dopiero teraz polecialam.

Bilet mam na niecale 5 miesiecy bo na tyle mi rodzinka kupila. ale nie zamierzam zostac dluzej i wolala bym tu byc z mezem nie sama a jak teraz wroce to tez to bez sensu . zastanawiam sie tylko czy jest wogole jakas szansa w sytuacji jak ja tu jestem a on tam, to moze wlasnie przez to nie dostanie wizy. A nie bedzie klamal ze jestem w Polsce bo przeciez to sprawdza. Czy w takiej sytuacji jak leci do mnie ja jestem u rodzinki to musi miec jakies papiery dotyczace majatku itp?

Co najlepiej na rozmowie powiedziec?

Napisano

po 1 to nic nie krecic a powiedziec ze polecialas pozniej bo ....

kolejna sprawa ze Twoj maz ma prace i dostaje urlop np na max 2 tyg i tyle moze byc.bo moga pomyslec ze poleci i nie wroci razem z Toba a to jest teraz wazne

bo jesli zle sie czujesz sama to po przylocie meza bedzie lepiej a wiec i moze zostaniecie dluzej w USA ..na to zwroc uwage..

bo czasami bywa tak ze mozna uslyszec na rozmowie taka odpowiedz,zona wroci to wiza bedzie i tyle,,bywaly takie przypadki -

mozna miec mase papierow -ze ma sie konto-dom itd a i wizy nie dostac a do tego nie zostac o to poproszonym ,bo sie teraz licza odpowiedzi i zachowanie

Napisano

no tak wiem ze roznie to byla , ja np mialam wyciagi papiery ze sie ucze itp i konsul nic nie chcial a wize mi dal.

ale moze dlatego ze staralam sie sama i wiedzial ze maz nie ma.

tak wlasnie mysle ze kiepskie s szanse bo pewnie konsul pomysli ze chcemy zostac . dzieki za odpowiedz

Napisano

moze pomyslec ale pewne sprawy zaleza od Nas i jak do tego podejdziemy

fakt moze to nie zbyt dobrze wygladac ale czy sie dostanie wize to wyjdzie po rozmowie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...