ana612 Napisano 3 Marca 2011 Zgłoś Napisano 3 Marca 2011 Witam Postanowilam napisac a forum i zasiegnoc Waszej opini . Mam wize na 10 lat pojechalam na okolo 5 miesiecy ,na tyle mialam kupiony bilet w obie strony i na tyle cenik wbil mi pieczatke. Myslalam ze jakos to zleci ale nie bardzo . Maz nie mial wizy i pracowal i pojechalam sama, w tej chwili dostal urlop i chciala bym by do mnie przyjechal i wrocili bysmy razem. Czy sa jakies szanse by dostal wize turystyczna czy raczej marne gdyz ja jestem juz w USA ? prosze o jakies rady. Nie chodzi mi by zostac na stale ale by byc razem a inaczej sie nie da .
sly6 Napisano 3 Marca 2011 Zgłoś Napisano 3 Marca 2011 a teraz co wpisalas w ds-a ze ile bedziesz w USA? jak wpisalas ze pare tyg a jestes dluzej to moze byc ale ze Twoj maz zrobi tak samo,ze pisze jedno a zrobi tak samo jak TY a ze urzednik na lotnisku wbil taki pobyt to liczy sie to co sie wpisuje w ds-a ...i to interesuje Ambasade. a czy ma szanse zalezy jak wypadnie na rozmowie oraz co powie..
ana612 Napisano 3 Marca 2011 Autor Zgłoś Napisano 3 Marca 2011 Sly6 dziekuje za szybka odpowiedz Nie pamietam juz dokladnie ale w tym wniosku ds chyba wpisalam miesiac , mialam lecic w tamtym roku ale plany mi sie pozmienialy i dopiero teraz polecialam. Bilet mam na niecale 5 miesiecy bo na tyle mi rodzinka kupila. ale nie zamierzam zostac dluzej i wolala bym tu byc z mezem nie sama a jak teraz wroce to tez to bez sensu . zastanawiam sie tylko czy jest wogole jakas szansa w sytuacji jak ja tu jestem a on tam, to moze wlasnie przez to nie dostanie wizy. A nie bedzie klamal ze jestem w Polsce bo przeciez to sprawdza. Czy w takiej sytuacji jak leci do mnie ja jestem u rodzinki to musi miec jakies papiery dotyczace majatku itp? Co najlepiej na rozmowie powiedziec?
sly6 Napisano 3 Marca 2011 Zgłoś Napisano 3 Marca 2011 po 1 to nic nie krecic a powiedziec ze polecialas pozniej bo .... kolejna sprawa ze Twoj maz ma prace i dostaje urlop np na max 2 tyg i tyle moze byc.bo moga pomyslec ze poleci i nie wroci razem z Toba a to jest teraz wazne bo jesli zle sie czujesz sama to po przylocie meza bedzie lepiej a wiec i moze zostaniecie dluzej w USA ..na to zwroc uwage.. bo czasami bywa tak ze mozna uslyszec na rozmowie taka odpowiedz,zona wroci to wiza bedzie i tyle,,bywaly takie przypadki - mozna miec mase papierow -ze ma sie konto-dom itd a i wizy nie dostac a do tego nie zostac o to poproszonym ,bo sie teraz licza odpowiedzi i zachowanie
ana612 Napisano 3 Marca 2011 Autor Zgłoś Napisano 3 Marca 2011 no tak wiem ze roznie to byla , ja np mialam wyciagi papiery ze sie ucze itp i konsul nic nie chcial a wize mi dal. ale moze dlatego ze staralam sie sama i wiedzial ze maz nie ma. tak wlasnie mysle ze kiepskie s szanse bo pewnie konsul pomysli ze chcemy zostac . dzieki za odpowiedz
sly6 Napisano 3 Marca 2011 Zgłoś Napisano 3 Marca 2011 moze pomyslec ale pewne sprawy zaleza od Nas i jak do tego podejdziemy fakt moze to nie zbyt dobrze wygladac ale czy sie dostanie wize to wyjdzie po rozmowie.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.