luulcak Posted April 2, 2004 Report Posted April 2, 2004 Witam ponownie Ile uda3o Wam sie najwiecej przywie1a kaski?...A ile średnio da sie zaoszczedzia i jakimi wy?eczeniami?!! Jade pierwszy raz i kompletnie sie nie orientuje... Dzieki
luulcak Posted April 2, 2004 Author Report Posted April 2, 2004 hehe sorrki za "?" w wyrzeczniu....jeszcze śpie chyba :oops:
Marley Posted April 4, 2004 Report Posted April 4, 2004 Zalezy jaka bedziesz mial prace, czy jedna czy dwie. Zobaczysz po 1 paychecku ile wydajesz na mieszkanie i jedzenie i sobie obliczysz na co mozesz sobie pozwolic. Niektorzy przyjezdzaja z dlugami:) Ale sa tacy co 10 tys$ przywoza. Moim oszczedzaniem nie mozesz sie sugerowac, bo moja zasada jest taka: Dzis mam pieniadze,jutro nie mam, dzis nie mam kasy, bede miala jutro;)))) Pozdro, Marley
Marek Posted April 5, 2004 Report Posted April 5, 2004 Pracujac przez 4-5 miesiecy (1 etat) spokojnie zwracaja Ci sie koszty programu i koszty pobytu w USA. Do tego jeszcze mozesz sporo pozwiedzac i do Polski wrocic z powiedzmy 2000 USD. Oczywiscie jesli znajdziesz druga robote, bedziesz oszczednie zyl i odpuscisz sobie turystyke to realny jest powrot z np. 8000 USD. Moja rada: Zwiedzaj ile sie da! Pieniadze jeszcze zdazysz w zyciu zarobic a czy bedziesz mial jeszcze okazje wybrac sie w te okolice to juz nie jest takie pewne. Lepiej przywiez fajne wspomnienia niz kilkaset dolcow wiecej
Flame of Udun Posted April 5, 2004 Report Posted April 5, 2004 hehe sorrki za "?" w wyrzeczniu....jeszcze śpie chyba :oops: mozesz edytowac swoje wpisy - kikajac na "zmien" przy twoim wpisie. Co do kasy to bardzo rozniej - ale jesli jedziesz tylko 1 to na pewno postaraj sie zobaczyc jak najwiecej kraju. F
djronin Posted June 1, 2005 Report Posted June 1, 2005 przywiozlem ze stanow 22tys usd...da rade....ale spalem 4 godziny dziennie..ikupilem sampochod ktorym teraz smigam po poznaniu....pozdrawiam.
jadzia Posted June 3, 2005 Report Posted June 3, 2005 a ja pracowal na jeden etat 8 godz dziennie, 5 dni w tygodniu i pozwiedzalam troche stany i LA w wolnym czasie i przywiozlam do Polski akurat tyle, ze zwrocily mi sie koszty wyjazdu i oplaty za program w tym roku jednak jade na troche dluzej i raczej bardziej nastawiona na pierwsze miesiace pracy (intensywnej) a pozniej dopiero zwiedzanie
moniaa Posted June 4, 2005 Report Posted June 4, 2005 jadzie teraz ja Ciebie popieram najpirw praca potem przyjemnosci!!tak trzymaj!!pozdrawiam!!
Hania Posted June 4, 2005 Report Posted June 4, 2005 Laczac jedno z drugim tez wychodzi sie grubo na swoim Tylko trzeba troche polawirowac, troche wlasciwych osob poznac, troche szczescia tu i tam i all jest jak w bajce :czarodziej:
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.