Tomq Napisano 16 Marca 2011 Autor Zgłoś Napisano 16 Marca 2011 Rozumiem że używki są dostępne od 21 również papierosy ? Hm ale to jest tak strasznie restrykcyjnie przestrzegane ? Nawet jak mi będzie brakowało w dniu wyjazdu 4 miesięcy? Czy umowa zawarta z biurem jest umową wiążącą ?
sly6 Napisano 16 Marca 2011 Zgłoś Napisano 16 Marca 2011 alkohol jest od 21 lat a no jest to bardzo respektowane,nic Ci nie da ze mozesz miec 4 miesiace do. co do umowy to co masz na mysli ..chcesz ja rozwiazac ale kiedy,,masz tam jakies pkt kiedy mozesz odstapic od umowy?
Tomq Napisano 17 Marca 2011 Autor Zgłoś Napisano 17 Marca 2011 Doprecyzuje pytanie. Miałem na myśli wszystkie warunki oferowane przez biuro. Wybrałem w CCUSA opcje independet w którym biuro daje mi dostęp do pracodawców. Jeżeli ( w założeniu) dostanę prace to czy pracodawca poprzez biuro daje mi gwarancje na tą prace z wszystkimi jej warunkami? Wracając do spraw z używkami to ciągle nie wiem jak to zaznaczyć. Nie ma tutaj opcji okazjonalnie i też nie wiem jak na to pracodawca patrzy jak zaznaczę opcje ,,monthly'' więc może to odznaczyć całkowicie!?
sly6 Napisano 17 Marca 2011 Zgłoś Napisano 17 Marca 2011 Tomq to zalezy od Twojego szczescia a moze nie szczescia nie ma tak ze biuro daje Ci jakas gwarancje,jedynie daje Ci ta gwarancje ze ta praca jest ale jak bedzie po przylocie to sam zobaczysz fakt nie ma czego sie obawiac juz teraz bo nie wiadomo jak bedzie i co bedzie ale nalezy wiedziec ze po przylocie mozesz popracowac krotki okres czasu np nie beda Ci placic na czas,nie taka kwote lub tez warunki beda nie odpowiednie.
Saka Napisano 17 Marca 2011 Zgłoś Napisano 17 Marca 2011 Alkohol 21 lat, wyroby tytoniowe 18 lat. Jak nie masz dowodu to ci nie sprzedazdza, nawet jak wygladasz na i masz 50 lat. Kazdy jest legitymowany i z reguly twardo sie tego trzymaja, na poczatku moze wydawac sie denerwujace, ale po czasie czlowiek sie przyzwyczaja. Najgorsze jest jak sie spoznisz minute po browar i juz jest po polnocy i nie ma sily, ze ci sprzedadza. Na imprezach, jak wpadnie Policja i zlapia sie pod wplywem, badz z alkoholem tez mozesz wpasc w klopoty, wiec trzeba uwazac.
Tomq Napisano 17 Marca 2011 Autor Zgłoś Napisano 17 Marca 2011 Zobaczymy jak to wyjdzie w praniu .. Najwyraźniej nie będzie jak na wybrzeżu włoskim po pracy , zimne winko ale co tam.. Da się przeżyć .. Aplikacja wypełniona i czekamy na telefon . Szkoda że nie oferują wielu etatów w miastach ... Na Florydzie szczególnie ale może się załapie na San Francisco .. Na razie mam tyle pytań że nie wiem od czego zacząć .. Hm .. a właśnie ! Czy roommates to sprawdzona strona?
hokuspokus Napisano 17 Marca 2011 Zgłoś Napisano 17 Marca 2011 Co prawda ja z roommates nie korzystalam, ale jak będziesz szukał housingu to ja polecam craigliste. Ja właśnie dzieki tej stronie znalazłam sobie pokój. A co do nastawiania sie do pracy na wybrzeżu, to pamietaj ze 95% tego wyjazdu to jest zazwyczaj ciężka praca i nie leży się pod palmami, więc czasami lepiej pojechac gdzies nawet na konkretne odludzie ale z fajna ekipa czy lepszymi warunkami, niż na Floryde czy do Kalifornii byleby tylko tam, na zwiedznie jest czas potem, a po pracy czesto człowiek jest tak zmęczony że nie ma siły kwinąc małym placem, nie mówiąc o chodzeniu na plaże czy coś takiego, zreszta sam sie przekonasz jak pojedziesz
Tomq Napisano 17 Marca 2011 Autor Zgłoś Napisano 17 Marca 2011 No nie spodziewam się wakacji .. Tu raczej chodzi o to żeby poczuć tętno miasta ... Być w środku tego wszystkiego .. Nie chciał bym wylądować na farmie w montanie z 56 letnim Jackiem który nienawidzi kitajców , pamięta wojnę w wietnamie i uwielbia nascar .. (stereotypy ) ... Hm w sumie też fajne są oferty w New Jersey .. Blisko do NY a tam też są fajne miejsca (Hoboken ) .. Zobaczymy co się trafi .. Byle nie farma w Montanie Zresztą podobno wschodnie wybrzeże jest tańsze .. To jest spory plus!
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.