Skocz do zawartości

Wniosek Ds-160 Problem

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

wypelnilem dzis wniosek o wize, wyslalem go z odpowiednim zdjeciem. jednym slowem cala procedura zostala zakonczona. Juz po uswiadomilem sobie ze zamiast numer PESEL wpisalem numer paszportu.

nie mam pojecia co powinienem w tym wypadku zrobic. caly weekend ambasada nieczynna

nie wiem co mam robic. ktos mial juz jakies zle wypelnione wnioski?

podejrzewam ze w zwiazku z tym moge nieotrzymac wizy

dzieki za odpowiedzi

Napisano

Hej jesli wniosek wypełniłes i wysłałeś, ale na rozmowe telefonicznie się jeszcze nie umówiłeś czyli podczas rozmowy nie podałeś ID swojego wniosku to wypełnij nowy i jeszcze raz wyslij. Chyba, że już masz umówioną rozmowę to co innego, chyba musisz w poniedziałek zadzwonić i dopytać się co z tym zrobić.

Ja swój wniosek wypełniałam teraz w marcu i w sumie 4 razy go wysyłałam, za każdym razem inne ID, bo zawsze po wypełnieniu sobie coś przypominałam, że coś zapomniałam (straszna gapa ze mnie). Podczas umawiania się na rozmowę podałam ID z ostatniego czwartego wysłanego wniosku i tyle, żadnego problemu podczas rozmowy w konsulacie nie było.

Napisano

Czyli rozumiem, ze dochodzilas do zakonczenia calego podania gdzie ma sie juz confirmation i strone z kodem kreskowym do druku kilka razy??

nastepnie ponownie wykonywalas to samo a przy umowieniu sie na rozmowe podalas ostatni z wnioskow, z drugiej strony nie wiem czy dobrze jest konczyc juz wnioski. Orzymalas wize? zrobie chyba jak mowisz i ponownie wypelnie wniosek, nie umawialem sie jeszcze na rozmowe.

Dzieki za odpowiedz!

moze ktos jeszcze mial taka sytuacje ze zle wypelnionym wnioskiem

Napisano

Hej naprawdę nie masz się czym przejmować :) tak wniosek o wizę DS-160 wypełniałam 4 razy i każdy do końca do momentu pokazania się strony z potwierdzeniem i z kodem kreskowym - to co przynosimy na rozmowę z konsulem. Dopiero za 4 razem byłam pewna, że wniosek mam wypełniony w 100% poprawnie i nie przejmowałam się tym ile razy taki wniosek już wysłałam. Podczas rozmowy telefonicznej podałam kod czyli ID mojego właśnie 4 wysłanego wniosku i tyle. Po wizę byłam teraz w marcu i dostałam na 10 lat :D

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...