Skocz do zawartości

Transport Duzej Sumy Pieniedzy

montek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, znajomy jest zielonokartkowcem i teraz wybywa do Polski i zamyka wszystkie interesy. przy wjezdzie bedzie miec ze soba gotowke i to duzo wieksza niz $10 000, prawdopodbnie w okolicach 50 000. czy jest jakis sposob aby nie placic jakiegos podatku, czy cla od tej sumy przy wjezdzie do USA? czy wogole trzeba cos placic? bo informowac trzeba na pewno tak?

z gory serdecznie dziekuje! jesli podobny temat byl to przepraszam! szukalem ale nie znalazlem

pozdrawiam

przepraszam sly6 bo zapomnialem dodac ze znajomy dostal zielona karte jakis miesiac temu, ale pare lat mieszkal w USA - nie rozliczal sie z podatku, nie pracowal nielegalnie ale nielegalnie byl. ogolnie z Polski bedzie przewozic taka sumie pieniedzy do USA. pytal sie mnie o jakies mienie przesiedlencze czy cos takiego, ze wtedy mozna przewozic rzeczy bez cla. nie wiem, pewnie krece teraz okropnie, ale nie wiem jak szukac jakis info na ten temat.

Dzieki za odpowiedz!

• 3 tygodnie później...
przepraszam sly6 bo zapomnialem dodac ze znajomy dostal zielona karte jakis miesiac temu, ale pare lat mieszkal w USA - nie rozliczal sie z podatku, nie pracowal nielegalnie ale nielegalnie byl. ogolnie z Polski bedzie przewozic taka sumie pieniedzy do USA. pytal sie mnie o jakies mienie przesiedlencze czy cos takiego, ze wtedy mozna przewozic rzeczy bez cla. nie wiem, pewnie krece teraz okropnie, ale nie wiem jak szukac jakis info na ten temat.

Dzieki za odpowiedz!

Najlepsze wyjscie przelew bankowy na konto w USA lub w Polsce(jezeli jedzie do Polski), powyrzej 10 tys trzeba to zglosic, a jak nie i znajda to zabiora.Jak chce miec gotowke przy sobie to ponizej 10 tys.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...