Skocz do zawartości

Pytanie O Skladanie Wniosku I Konczaca Sie Wize

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witam,

mam dwa pytania mianowice

1. czy osoba ubiegajaca sie o wize B-2 ma najpierw wypelnic wniosek w internecie a pozniej umowic sie z konsulem czy obojetne to jest?

2. konczy mnie sie w polowie lipca a mam zamiar wyjechac na cale wakacje (od czerwca do konca sierpnia). czy moge miec jakies problemy na granicy czy lepiej starac sie o przedluzenie wizy?

Pozdrawiam

Napisano

1. Najpierw trzeba wypełnić wniosek a potem umówić się telefonicznie na rozmowe bo podczas umawiania się masz podać numer ID z potwierdzenia wypełnionego przez Ciebie wniosku.

2. Jesli wiza kończy Ci się w połowie lipca to nic skoro wyjeżdzasz w czerwcu bo to przecież urzędnik w USA tam na miejscu wbije Ci długość pobytu, ale to może lepiej będzie wiedział sly6. Pozatym nie ma czegoś takiego jak staranie się o przedłużenie wizy w Polsce, w Polsce nie przedłużasz tylko starasz się o kolejną nową.

Pozdrawiam.

Napisano

co do pkt 2 to masz wjechac w terminie waznosci wizy na teren USA ..

a na ile dostaniesz pobyt w USA to juz zalezy od urzednika i moze byc tak ze dostaniesz pobyt krotki a moze byc ze na 6 miesiecy.

Teraz Twoja sprawa co zrobisz i jak.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...