Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

wpiszesz w ds 160 do kogo jedziecie,wrazie pytan powiesz co i jak i tyle

a czemu masz nie pojechac w licpu lub tez sierpniu?nawet mozesz wpisac ze chcesz leciec w grudniu i wiza bedzie wydana jak dobrze wypadniecie na rozmowie i radze tutaj sie naszykowac

Pracujecie oboje,moze sie uczycie?

• Odpowiedzi 27
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Hej,

w ostatnią środę miałem interviev, które przebiegło pomyślnie otrzymałem B1 i B2. Oczekiwanie nie było zbytnio przyjemne ze względu na tłum ludzi - godzina 10

ale generalnie można poglądać amerykańską telewizję i poczytać różne magazyny natomiast sama rozmowa niezwykle sympatyczna; kilka podstawowych pytań z

cyklu czy byłem w US; gdzie chciałbym jechać; dalej konsul skupił się na moim ostatnim wyjeździe - Dubaj i wracając do tematu pytał kto opłaca wyjazd i czym się

zajmują rodzice, w rezultacie z uśmiechem bez prośby o żadne dodatkowe dokumenty, dostałem B1/B2 na okres 10 lat.

A i jeszcze takie moje spostrzeżenie PIT chyba miała w ręku,co druga osoba :)

Tylko pare osób odeszło od okienka z paszportem :/

Pozdrawiam i dzięki za wszystkie info

Napisano

Dzieki za info:)

Co masz namysli konkretnie odnosnie tej rozmowy w konsulacie?oboje pracujemy, a w okresie letnim zaplanowalismy wakacje,stad pytanie o lipiec i spierpien,tylko mam obawy,ze to troche pozno na zalatwianie wszystkiego. Czy lepiej w naszym przypadku byloby,zebysmy jednak otrzymali zaproszenie formalne od nich (o ile sa w stanie cos takiego uzyskac)

Napisano

a po co Ci zaproszenie>chyba zeby poczucie dobrze ale wtedy wystarczy aby napisali Wasze dane,swoje oraz ze Was zapraszaja i tyle..

co mam na mysli w sprawie rozmowy?a no musicie to samo mowic,mowic krotko i na temat itd a nie ze nie wiem,moze tak bedzie a moze cos innego..

na wizy nie jest za pozno-mozecie nawet isc w czerwcu na rozmowe-teraz max sie czeka na rozmowe i wize 2 tyg ale na bilety moze byc za pozno bo te tanie w tym okresie czasu sie szybko sprzedaja ale moze bedziecie miec szczescie aby cos trafic taniego

Napisano

a i generalnie ja teraz-wiem,że mówię to po fakcie nie brałbym ton dokumentów z cyklu wyciągi bankowe z wielu lat,

akty notarialne, dokumenty firmowe, PITy itp. z racji,że miałem tego tyle iż miałem wrażenie jakbym szedł po status co najmniej rezydenta

albo Green Card

Napisano

dziękuję za informacje:)

a czy przy takim wyjezdzie typowo turystycznym w jakis sposob kontrolowany jest ewentualny stan finansowy,tzn.trzeba miec okreslona kasę np.na kazdy dzien? jestem w tym temacie zielona, wiec pytam

jesli mielibysmy leciec do San Francisco,to tylko z Hamburga bezposrednio, no i tam sa tansze bilety (podobno)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...