gosc333 Napisano 26 Kwietnia 2011 Zgłoś Napisano 26 Kwietnia 2011 pelasia chyba masz nieaktualne informacje, takie zaswiadczenia moze i byly wymagane ale z 5 lat temu i wczesniej. Tu masz dokladnie opisane: http://go2usa.pl/work-and-travel/aktualnosci/czytaj_168.html Od 2007 roku mozna jechac majac skonczony ostatni rok studiow a nawet po obronie pracy.
pelasia Napisano 26 Kwietnia 2011 Zgłoś Napisano 26 Kwietnia 2011 aaa nie wiedzialam ze sie zmienilo. dziekuje za poinformowanie
sveg Napisano 28 Kwietnia 2011 Zgłoś Napisano 28 Kwietnia 2011 tak więc jestem po rozmowie - było w porządku. Konsul spytał się "when are you graduating?" no i powiedziałem mu że przed wyjazdem, to spytał się jakie mam plany po W&T. Więc przedstawiłem mu prawdę - że potem mam w planie Meksyk i Płd. Amerykę a do PL czort wie kiedy wrócę. No i pogratulował mi planów i dał wizę Luzik jak zawsze - nie ma się czego obawiać. Z całej grupy, która była umówiona (ze 30 osó tylko jedną osobę udupili. UWAGA dla osób przyjeżdżających pociągiem na interview: dworzec centralny jest w remoncie i nie ma gdzie zostawić bagażu - większość skrytek na bagaż jest odcięta od świata, a te co są to są non-stop zajęte. Można zostawić elektronikę w biurze podróży obok Ambasady, ale nie przyjmują pojedynczo - tylko cały stos telefonów od wszystkich petentów za jednym zamachem. Do ambasady przynajmniej wpuszczają z plecakami.
gosc333 Napisano 29 Kwietnia 2011 Zgłoś Napisano 29 Kwietnia 2011 Luzik jak zawsze - nie ma się czego obawiać. Z całej grupy, która była umówiona (ze 30 osó tylko jedną osobę udupili. A ta osoba tez sie starala o J1 czy jakas inna wize, wiesz moze ?
sveg Napisano 29 Kwietnia 2011 Zgłoś Napisano 29 Kwietnia 2011 J-1 raczej, bo to studenci sami (lubią mieć w Ambasadzie porządek i ludzi z jednego worka na jeden dzień umawiają). Ponoć (nie wiem dokładnie - tylko plotki , bo to była grupa przed nami i się w sumie minęliśmy) laska nie znała angielskiego, albo stres ją zjadł i nie mogła się dogadać z konsulem (się nawet chyba poryczała - no cóż )
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.