Skocz do zawartości

Newark

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Na bramce będą musieli sprawdzić Twój bilet i dokument tożsamości, żeby wiedzieć, ze Ty to ty i że masz prawo wejść na pokład :)

Na lotnisku nie znajdziesz drogowskazów zatytułowanych "pasażer w transferze", a jedynie "connecting flights" albo "transfer flights", więc tymi drogowskazami się kieruj :)

No i chyba wiesz, co to jest strefa Schengen, a non-Schengen, prawda?

Choć w tym locie Ciebie to raczej nie dotyczy.

Natomiast w Rzeszowie przy odprawie będziesz musiała podać adres, pod którym się zatrzymasz w Stanach, więc przygotuj to sobie już wcześniej, żeby odprawa sprawnie szła.

• Odpowiedzi 27
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Ok, wszystko już rozumiem, dziękuję za wyczerpującą wypowiedź :) Teraz tylko niech się odezwą osoby, które też lecą 2 lipca LOTem do Newarku i lecimy :)

P.S Po co im w Rzeszowie adres, gdzie się zatrzymam w USA?

Napisano

Bo z Rzeszowa wylatujesz.

A przepisy wymagają, żeby podać wszystkie niezbędne dane przed wylotem.

Swoją drogą takie informacje (oraz wiele innych) będziesz też musiała podać na druku, jaki dostaniesz w samolocie z Warszawy do Newark.

Napisano

A propos lotniska:

- pytaj się obsługi naziemnej - po to oni są ;)

- okęcie jako lotnisko to jest dziura - nie ma opcji by polak się tam zgubił

- wszystko na spokojnie i się bankowo uda

Podczas drogi możesz się zastanawiać co powiesz urzędnikowi na wlocie żeby Cię wpuścił :)

• 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Napisano

A ja mam jedno pytanie czy do bagżu który pójdzie do luku bagażowego można spakować np dezodorant , szampon itp,itd bo nie chce mi sie wydawac kasy tam na kosmetyki. Chodzi o lot do NY Lotem.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...