Joanna30 Napisano 23 Czerwca 2011 Zgłoś Napisano 23 Czerwca 2011 Na bramce będą musieli sprawdzić Twój bilet i dokument tożsamości, żeby wiedzieć, ze Ty to ty i że masz prawo wejść na pokład Na lotnisku nie znajdziesz drogowskazów zatytułowanych "pasażer w transferze", a jedynie "connecting flights" albo "transfer flights", więc tymi drogowskazami się kieruj No i chyba wiesz, co to jest strefa Schengen, a non-Schengen, prawda? Choć w tym locie Ciebie to raczej nie dotyczy. Natomiast w Rzeszowie przy odprawie będziesz musiała podać adres, pod którym się zatrzymasz w Stanach, więc przygotuj to sobie już wcześniej, żeby odprawa sprawnie szła.
skye Napisano 23 Czerwca 2011 Zgłoś Napisano 23 Czerwca 2011 Ok, wszystko już rozumiem, dziękuję za wyczerpującą wypowiedź Teraz tylko niech się odezwą osoby, które też lecą 2 lipca LOTem do Newarku i lecimy P.S Po co im w Rzeszowie adres, gdzie się zatrzymam w USA?
Joanna30 Napisano 23 Czerwca 2011 Zgłoś Napisano 23 Czerwca 2011 Bo z Rzeszowa wylatujesz. A przepisy wymagają, żeby podać wszystkie niezbędne dane przed wylotem. Swoją drogą takie informacje (oraz wiele innych) będziesz też musiała podać na druku, jaki dostaniesz w samolocie z Warszawy do Newark.
skye Napisano 23 Czerwca 2011 Zgłoś Napisano 23 Czerwca 2011 Dzięki za informacje P.S Jestem mężczyzną
czarex Napisano 28 Czerwca 2011 Zgłoś Napisano 28 Czerwca 2011 A propos lotniska: - pytaj się obsługi naziemnej - po to oni są - okęcie jako lotnisko to jest dziura - nie ma opcji by polak się tam zgubił - wszystko na spokojnie i się bankowo uda Podczas drogi możesz się zastanawiać co powiesz urzędnikowi na wlocie żeby Cię wpuścił
Sebaa Napisano 17 Lipca 2011 Zgłoś Napisano 17 Lipca 2011 Leci ktoś może 20.07 z Warszawy do Newark (LOTem, godzina 9:00) ?
equaitable Napisano 28 Lipca 2011 Zgłoś Napisano 28 Lipca 2011 A ja mam jedno pytanie czy do bagżu który pójdzie do luku bagażowego można spakować np dezodorant , szampon itp,itd bo nie chce mi sie wydawac kasy tam na kosmetyki. Chodzi o lot do NY Lotem.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.