jokssi Napisano 9 Maja 2005 Zgłoś Napisano 9 Maja 2005 Cześć. Otrzymałem niedawno pozwolenie na intership roczny. Mam znajomego pracodawcę i myślę że mógłbym z nim załatwić raczej większość spraw. Posiadam wizę J1 na której widnieje: Visa Type/Class R J1 Bearer is not subject to section 212(E). Two year rule does not apply. Subject not same as class entry Mam jedną gwiazdkę. Jeszcze nie wyjechałem na Intership gdyż lecę w czerwcu. Od razu myślę jak zakombinować aby zostać dłużej niż rok, gdyż ten strzeli szybciej niż mi się wydaje. Mój pracodawca zamierza zatrudnić mnie gdzie indziej niż w swojej firmie, ale będzie mnie krył mówiąc że pracuję u niego. Jednak chciałbym załatwić sobie wizę pracowniczą i zostać tam około 4 lat np. Napiszcie czy jest możliwe w moim wypadku coś zrobić w tym temacie. Powiedzcie czy są jakieś przeszkody których nie będę w stanie pokonać. Nie chcę aby moja przygoda z USA zakończyła się na roku. Czołem!
Chomik Napisano 9 Maja 2005 Zgłoś Napisano 9 Maja 2005 Napiszcie czy jest możliwe w moim wypadku coś zrobić w tym temacie. Jest mozliwe... Powiedzcie czy są jakieś przeszkody których nie będę w stanie pokonać. Limit wiz H...
jokssi Napisano 10 Maja 2005 Autor Zgłoś Napisano 10 Maja 2005 Napisz jeszcze prosze co oznacza: Subject not same as class entry bo niebardzo wiem co mieli na myśli pisząc że "temat nie ten sam co klasa"?
Chomik Napisano 10 Maja 2005 Zgłoś Napisano 10 Maja 2005 APPLICANT NOT THE SAME AS CLASS ENTRY Podczas starania sie o wize zostales sprawdzony w CLASS (Consular Lookout and Support System)... Widocznie konsulowi wydawalo sie, ze istnieje cos podejrzanego przy Twoim nazwisku... Ale musialo okazac sie, ze jednak nie o Ciebie chodzi (blad...) lub jakies informacje juz Ciebie nie dotycza, albo nie mozna ich zrekonstruowac... I dlatego wpisal te adnotacje - po to, aby Urzednik Imigracyjny na lotnisku w USA wiedzial, iz zostales "przebadany" i ze wszystko jest w porzadku...
jokssi Napisano 10 Maja 2005 Autor Zgłoś Napisano 10 Maja 2005 To już wiem nawet o co chodzi. Nie miałem wpisanego drugiego imienia na DS-2019. Ale są dokładni. Widze że nic im nie umknie. Wiesz może jeszcze co oznacza na wize ta gwiazdka i litera R jako typ wizy?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.