marcin1 Napisano 10 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Napisano 10 Kwietnia 2011 kurcze a jak lece sam bez zadnego opiekuna ?? to moge powiedziec na lotnisku ze lece od brata i jest na lotnisku i jak chcecie to go zawolajcie ??
sly6 Napisano 10 Kwietnia 2011 Zgłoś Napisano 10 Kwietnia 2011 a no wlasnie rok temu 17 latkowie lecieli sami do rodzin blizszych i dalszych i nic nie bylo na lotnisku
marcin1 Napisano 10 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Napisano 10 Kwietnia 2011 podsumuwujac: sly co radzisz robic albo jak myslisz co mozna sie spodziewac a tak przy okazji mama chce zaraz dzownic na jasionke i sie dopytac moze jej cos tam powiedza
gal Napisano 10 Kwietnia 2011 Zgłoś Napisano 10 Kwietnia 2011 Marcin pare lat wstecz przewozilismy kuzynow corke do USA (przejscie w Niagara Falls) na kilka dni wakacji, miala 16 lat nikt nie pytal o pozwolenie rodzicow tylko ja pytali czy jedzie dobrowolnie w jakim celu do kogo. Nam jako kuzynow rodzicow nie zadali najmniejszego pytania wiec...
sly6 Napisano 10 Kwietnia 2011 Zgłoś Napisano 10 Kwietnia 2011 no ale czy na tym lotnisku znaja prawo z USA?lepiej juz pisac do USA
marcin1 Napisano 10 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Napisano 10 Kwietnia 2011 mama dzownila na lotnisko w jasionce i mowili ze nie potrzeba ... sly przeczytalem to :DZIECI PODRÓŻUJĄCE DO STANÓW ZJEDNOCZONYCH Ze względu na rosnącą liczbę uprowadzeń i wykorzystywania dzieci, U.S. Customs and Border Protection (Urząd Celny i Straż Graniczna Stanów Zjednoczonych Ameryki) zaleca, aby w przypadku gdy dziecko podróżuje tylko z jednym rodzicem lub z opiekunem, osoba towarzysząca dziecku posiadała pisemną zgodę drugiego rodzica (lub obojga rodziców) na jego wyjazd poza granice kraju. ja juz sam nie wiem jak ja mam to wszystko rozumiec,zaraz sie wkurze i wakacje spedze w domu
sly6 Napisano 10 Kwietnia 2011 Zgłoś Napisano 10 Kwietnia 2011 jesli tak powiedzieli a do tego sam przytoczyles pewien tekst to znasz juz odpowiedz tego bo czy samo dziecko moze sie uprowadzic? fakt moze wyslac rodzic do rodzica dziecko ale wtedy jest odbierane przez rodzica w USA.a tutaj wyjdzie brat po Ciebie wiec.
marcin1 Napisano 10 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Napisano 10 Kwietnia 2011 wiec podsumowanie : jak cos to powiem im ze brat jets na lotnisku a jak beda chcieli to niech go sobie wolaja i ostatnia sprawa: co do tej ''zgody,iz jako moj brat odpowiada za mnie jak by mi sie cos stalo-wobec choroby'' macie na ten temat jakies informacje jak to ma zostac wykonane ?? dzieki
sly6 Napisano 10 Kwietnia 2011 Zgłoś Napisano 10 Kwietnia 2011 chyba nie byles w szpitalu-przychodni w takich przypadkach ale Twoja mama lub tez Twoj wujek powinien Ci to wytlumaczyc ze idac do szpitala i potem ktos sie pyta,interesuje Toba to wtedy najblizsza rodzina moze czegos sie dowiedziec a nie ktos z ulicy i jak ktos leci z opiekunem lub tez jest pod opieka czyjas-nie rodziny to wtedy takiej osobie bedzie trudno czegos sie dowiedziec..bez pewnych pism
marcin1 Napisano 10 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Napisano 10 Kwietnia 2011 haha i znowu nic z tego nie wiem oj boziu boziu kurcze to jednak pozostaje i tylko ten sad bo widze ze bez tego ani rusz na jasionke ^^
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.