czynmydobro Napisano 11 Kwietnia 2011 Zgłoś Napisano 11 Kwietnia 2011 Witam Rok temu siostra (zielona karta) zaproponowała mi żebym przyleciał do niej (NY) na święta wielkanocne. Pojechałem do Krakowa po wizę. W czasie rozmowy powiedziałem że lecę do siostry na święta. Dostałem wizę na 3 lata (Visa R B1/B2 Entries M) z adnotacją 1 MO INTENT czyli że z intencją na jeden miesiąc. Niestety nie udało mi się polecieć rok temu bo musiałem zostać na uczelni. Teraz jestem już po obronie i mam trochę wolnego przed podjęciem pracy (później nie będzie na to czasu) i chciałbym polecieć tylko nie na miesiąc a na dwa lub trzy miesiące. Będzie to mój pierwszy lot i mój angielski też nie jest na dobrym poziomie ( nie chcę się za dużo tłumaczyć na lotnisku). I tu pytanie jak najlepiej zrobić. Czy kupować bilet na np trzy miesiące licząc że wbiją mi 6 miesięcy czy może kupować bilet na miesiąc z możliwością przeniesienia daty odlotu? Wydaje mi się że po przylocie do USA normalnie powiem że mam zamiar przebywać w USA 3 miesiące i spokojnie mi wbiją z zapasem. Jeśli się mylę proszę mnie poprawić.
sly6 Napisano 11 Kwietnia 2011 Zgłoś Napisano 11 Kwietnia 2011 problem moze byc przy kolejnej wizie jak wpisales i powiedziales w Ambasadzie ze bedziesz 1 miesiac a bedziesz 2-3 miesiace.. Juz pare bylo takich przypadkow ze przeciez mi dali pobyt dluzszy wiec bylem legalnie a wizy nie otrzymalem. co do granicy to zalezy na kogo popadniesz,zazwyczaj daje sie ludziom dluzszy pobyt niz to jest napisane na wizie ale mozesz popasc na taka osobe ktora sie zapyta dlaczego chcesz byc 2-3 miesiac i wtedy co powiesz?
czynmydobro Napisano 14 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Napisano 14 Kwietnia 2011 Tylko plany na miesiąc miałem rok temu, przez rok troszkę się zmieniło i chciałbym sporo zobaczyć w USA jeśli mam taką możliwość. No nic, bilet wezmę na 3 miesiące bo znalazłem w dobrej cenie, jak na lotnisku dostanę mniej to przebukuje bilet na inna datę (koszt 100 euro). Ale jestem dobrej myśli, nie mam nic do ukrycia więc może będzie dobrze.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.