sly6 Napisano 17 Kwietnia 2011 Zgłoś Napisano 17 Kwietnia 2011 a to dobrze wiesz o tym ze musisz miec do tego oplate za wize,druk dhl
kass.szygolska Napisano 17 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Napisano 17 Kwietnia 2011 tak wiem, 406 zł.. ten druk tez mam... ; p
kass.szygolska Napisano 22 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Napisano 22 Kwietnia 2011 Dziś umawiałam się na spotkanie z konsulem. Umówiłam się na 29 kwietnia... ale mnie pod koniec rozmowy rozłączyło. Pewnie na nowo będę musiała się umawiać i w ogóle, ale już trudno... Mam takie pytanie. Czy ktoś w ogóle zna Warszawę na tyle, by móc mi powiedzieć, na który dworzec pkp powinnam jechać żebym nie musiała kolejne 2 godziny iść na tą ul. Piękną 12??? W porównaniu do Torunia, Warszawa jest ogromna, do tego jej kompletnie nie znam... więc się pytam, może ktoś będzie umiał mi wskazać najbliższy dworzec.
sly6 Napisano 22 Kwietnia 2011 Zgłoś Napisano 22 Kwietnia 2011 pkp to centralny tutaj masz mape ,,w google Ci wszystko pokaze http://maps.google.pl/maps?hl=pl&tab=wl jak dobrze to w 20 min dojdziesz
kass.szygolska Napisano 22 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Napisano 22 Kwietnia 2011 Dzięki wielkie, już dotarłam do tego, że muszę się kierować na dworzec warszawa centralna ; P. A tam już podobno autobus jedzie na aleje ujazdowskie
sly6 Napisano 22 Kwietnia 2011 Zgłoś Napisano 22 Kwietnia 2011 mozesz i autobusem jechac ale przy takiej pieknej pogodzie moze warto przejsc sie tranwajem tez dojedziesz do dawnego domu partii no i palme ta zobaczysz
kass.szygolska Napisano 22 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Napisano 22 Kwietnia 2011 Ja lubię chodzić, więc problemu bym nie miała, ale chyba w powrotnej drodze się przejdę, bo tak to chyba Warszawa jest zbyt duża. A zresztą, mapę sobie wydrukuje z dworca do ambasady i problemu nie będzie. To może racja, że lepiej na pieszo ; )
kass.szygolska Napisano 30 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Napisano 30 Kwietnia 2011 Wizę otrzymałam bez problemu ; p Także dziękuję Wam za rady i za pomoc ; ))))
sly6 Napisano 30 Kwietnia 2011 Zgłoś Napisano 30 Kwietnia 2011 to moze napiszesz jakies szczegoly rozmowy,jak bylo z innymi osobami oraz na ile wazna wize otrzymalas jesli masz juz paszport w reku
kass.szygolska Napisano 30 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Napisano 30 Kwietnia 2011 Wizę otrzymało bardzo dużo osób. Konsul był sympatyczny. Pytał się co chcę tam robić, gdzie się zatrzymam, czy się uczę, studiuję. Co zamierzam dalej robić po szkole. Rozmowa trwała z 5 minut, może trochę więcej ; p Wizy jeszcze nie przysłali bo wczoraj miałam rozmowę dopiero ; )
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.