tinki Napisano 17 Kwietnia 2011 Zgłoś Napisano 17 Kwietnia 2011 Bo zostaniesz. Staralas sie o GC i nie dostalasjej bo ukonczylas 21 lat? To maja podstawa zeby tak uwazac. Ale przeciez jezeli zostanie w USA nielegalnie, to zamknie sobie droge do legalizacji pobytu. A moze sie myle, ale z tego co wiem, to dzieci rezydentow i obywateli musza czekac na GC w Polsce, wiec wlasnie takim dzieciom nie oplaca sie zostawac nielegalnie w Stanach. Jesli sie myle, to niech mnie ktos poprawi, bo moja corka tez w ub. roku wizy nie dostala, chociaz cala jej i moja rodzina w Polsce, w USA jestem tylko ja.
sly6 Napisano 17 Kwietnia 2011 Zgłoś Napisano 17 Kwietnia 2011 tak sie czasami zastanawiam czy ludzie nie czytaja 1 postow czy jak?no ale od poczatku magda jej rodzice maja GC =chyba ze basia i czyms nie pisze ale jak narazie maja GC i moga zlozyc na nia papiery ale wtedy czeka w odpowiedniej kategorii wizowej,jesli jej rodzice nadal beda miec GC a Ona wyjdzie za maz to juz takiej kategorii wizowej nie ma,jest jak beda miec obywatelstwo wtedy bedzie mogla sobie wziasc meza-dzieci-dziecko na stale a czy ma duze czy tez male szanse na wize to zycie pokaze,moze pujdzie raz-moze pujdzie i 3 razy ale moze dostac wize .jest wiele podobnych przypadkow .. tinki a TY bys pomogla Corce w legalizacji pobytu ?bo jesli tak to znasz odpowiedz dlaczego taka osoba moze miec problem z wiza ,fakt nie kazdy rodzic pomaga w takim czyms a czasami mowi radze se sam ale bywa z tym roznie I teraz jesli wiem jak moge zalegalizowac pobyt szybko to po co mam czekac pare lat-czy parenascie na wize na pobyt staly>chyba ze nie ma sie chlopaka a dziewczyna nie chce wyjsc za maz szybko .. Czasami tez czlowiek zdaje sobie sprawe z tego ze moze miec zamknieta droge w legalizacji pobytu a jednak robi swoje Inna tez sprawa ze takie dziecko moze czekac na swoja kolej w USA wsrod rodzicow bedac najpierw na wizie turystycznej a potem moze status studenta bedzie-moze pracowniczy.a jak przyjdzie Ich kolej na wize na pobyt staly wtedy wroca na rozmowe i wjada z wiza
jufka Napisano 3 Maja 2011 Zgłoś Napisano 3 Maja 2011 wiesz logiczne to jest, że chcesz tam zostać, my ludzie, którzy nie pracują w ambasadzie po 1 minucie do tego doszli , nawet mnie w sumie. raz, że (chyba) w PL Ciebie nic nie trzyma, dwa, że jeśli tam są wszyscy mama, tata, brat/cia. nie jest tak łatwo.
tinki Napisano 3 Maja 2011 Zgłoś Napisano 3 Maja 2011 tinki a TY bys pomogla Corce w legalizacji pobytu ?bo jesli tak to znasz odpowiedz dlaczego taka osoba moze miec problem z wiza ,fakt nie kazdy rodzic pomaga w takim czyms a czasami mowi radze se sam ale bywa z tym roznieI teraz jesli wiem jak moge zalegalizowac pobyt szybko to po co mam czekac pare lat-czy parenascie na wize na pobyt staly>chyba ze nie ma sie chlopaka a dziewczyna nie chce wyjsc za maz szybko .. Czasami tez czlowiek zdaje sobie sprawe z tego ze moze miec zamknieta droge w legalizacji pobytu a jednak robi swoje Inna tez sprawa ze takie dziecko moze czekac na swoja kolej w USA wsrod rodzicow bedac najpierw na wizie turystycznej a potem moze status studenta bedzie-moze pracowniczy.a jak przyjdzie Ich kolej na wize na pobyt staly wtedy wroca na rozmowe i wjada z wiza Ja wlasnie chce pomoc mojej corce zalegalizowac status, ale ona musi wyrazic na to zgode. Narazie chce tylko wyjechac turystycznie, zeby poznac rodzine ze strony mojego meza. Jezeli jej sie spodoba i bedzie chciala zyc w USA to wie, ze na wize emigracyjna bedzie musiala czekac w Polsce. Nie skladam papierow na rozpoczecie procesu sponsorowania, bo przeczytalam, ze jak sie ma zlozona aplikacje o GC to raczej wizy turystycznej sie nie dostaje. Ale moze sie myle, albo mi sie cos pomieszalo. Jesli mojej corce sie spodoba w USA to bede skladala aplikacje na nia i na reszte moich corek.....a mam ich trzy PS. a przy okazji sly6: bardzo dziekuje za zyczenia urodzinowe i w czwartek 5.05 moja corka ma umowione spotkanie w Konsulacie w Krakowie. Bede o tym pisac na watku "wasze wizyty w konsulacie" pozdrawiam
sly6 Napisano 3 Maja 2011 Zgłoś Napisano 3 Maja 2011 z tymi petycjami oraz wiza turystyczna nic nie ma jasnego do konca bo dla jednych to bedzie minus a dla innych nic z tego,bo majac petycje zlozona dostana wize turystyczna co do petycji to czytalas o tym troche ?o kategoriach i okresie oczekiwania .
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.