MarekW Napisano 18 Kwietnia 2011 Zgłoś Napisano 18 Kwietnia 2011 Witam Wszystkich bardzo serdecznie Chcialbym prosic o pomoc w rozwiazaniu mojego "dylematu", odnosnie wniosku I-94. Juz pisze o co mi chodzi. A mianowicie. Do stanow lece juz 3 raz Do tej pory wszystko bylo okay. We wniosku zawsze wpisywalem adres ten sam poniewaz lecialem do pzyjaciol. Podczas mojego 2 pobytu poklocilem sie z przyjaciolmi (polakami) bo wg.nich nie powinienem przyjaznic sie z amerykanami . A jednak zaprzyjaznilem sie z Amerykanami poniewaz nikt mi nie powinien mowic z kim mam rozmawiac i kolegowac sie. Po tej akcji koledzy- polacy stwierdzili, ze zakazuja mi uzywac ich adresu przy kolejnych wjazdach. I tu pojawia sie moj dylemat. W sierpniu chce leciec znowu i teraz nie wiem, jaki mam wpisac adres "postoju". Stan i miasto to samo ale co z adresem??? Kumpel Amerykanin powiedzial mi, ze oczywiscie moge wpisac jego adres i moge u niego nawet wynajac pokoj. Nie wiem tylko co bedzie na granicy?! Jak mi radzicie. Zaryzykowac i wpisac adres rodakow czy moge wpisac nowy adres. Acha, pojawia sie jeszcze kwestia danych osobowych i nr. tel. Kurka naprawde nie wiem co mam wpisac, poradzcie prosze Jestem tutaj nowy i za wszelkie byki wielkie sorry
sly6 Napisano 18 Kwietnia 2011 Zgłoś Napisano 18 Kwietnia 2011 Marek mozesz nawet wpisac adres hotelu-hostelu a co dopiero tego znajomego pewnie bedziesz zapytany do kogo lecisz to wtedy powiesz a gdzie masz na I-94 numer telefonu?,myslisz chyba ten numer z formularza ktory musiales wypelnic starajac sie o wize .. ps chyba juz mnie nic nie zaskoczy.
MarekW Napisano 19 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Napisano 19 Kwietnia 2011 sly6 - dzieki za odp. Hah, masz racje z tym tel., cos mi sie pokickalo
mat.kaw Napisano 9 Maja 2011 Zgłoś Napisano 9 Maja 2011 Sorki moze piszę nie w tym temacie co trzeba ale mam pytanie czy jeśli lece do stanów na wizie turystycznej jest możliwość zmiany statusu na work&travel bedac juz tam w stanach?Pozdrawiam
MATIX Napisano 9 Maja 2011 Zgłoś Napisano 9 Maja 2011 Watpie ze na Work&Travel mozna bo jest to wiza J1, czyli pracownicza na pewien okres, oczywiscie moge sie mylic bo nie jestem pewien... Z turystycznej mozesz sie starac zmienic na studencka, albo przedluzyc turystyczna, jednak sa to dodatkowe koszty Pozdrawiam
sly6 Napisano 9 Maja 2011 Zgłoś Napisano 9 Maja 2011 work i travel nie wchodzi w gre ale status pracowniczy,studencki wchodzi w gre...
mat.kaw Napisano 10 Maja 2011 Zgłoś Napisano 10 Maja 2011 ok a orientujesz sie ile kosztuje takie cos zeby z turystycznej zmienic na status pracowniczy?? i czy mialoby to jakies konsekwencje gdybym chciał nastepnym razem wjechac do USA?
sly6 Napisano 10 Maja 2011 Zgłoś Napisano 10 Maja 2011 zmienic status z turysty na pracowniczy nie jest tak latwo i nie robi sie tego wyslaniem 1-2 papierow czy tez formularzy i teraz jesli nie masz pracodawcy ktory bedzie chcial sie z takie cos bawic a do tego dobrego prawnika to masz male szanse na taka zmiane.. Moze miec takie konsenkewncje jak Ci odmowia zmiany statusu lub tez to zmienisz ..a teraz o jakim wjezdzie mowimy?,,jako turysta czy na wize pracownicza czy tez na pobyt staly
mat.kaw Napisano 10 Maja 2011 Zgłoś Napisano 10 Maja 2011 przeciez napisałem wyzej ze wjezdzam do stanów na wizie turystycznej..
sly6 Napisano 10 Maja 2011 Zgłoś Napisano 10 Maja 2011 widze ze sie nie rozumiemy napisalem o jakim Ty potem wyjezdzie mowisz po tym jak cos bedzie chcial zrobic na terenie USA ?>rozumiesz teraz
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.