Skocz do zawartości

Karta Kredytowa Czy Debetowa?

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

• Odpowiedzi 32
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
  • 1 miesiąc później...
Napisano

Nie wiem za bardzo co masz na myśli pisząc 'na ich stronie'. W Wallmart można płacić kartą debetową USD, jeśli Ty miałeś na myśli płacąc na stronie internetowej (w sklepie internetowym) to nie wiem, ale wydaje mi się, że jeśli jest to karta wypukła, to nie powinno być problemów. Być może powinieneś zapytać się w swoim banku.

Napisano

karta jest wypukła :) kwestia zostaje to czy przyjmują płatności kartami z polskim billing adress. Ale z USA juz wróciłem więc to juz nieaktualne :)

Napisano

Tak tylko dołączając się do tematu, przy używaniu zwykłej polskiej karty debetowej konta w PLN większość banków przelicza z dolara na euro i dopiero na złotówki, więc de facto zawsze tracimy na tym całym procederze...

• 5 tygodni później...
Napisano

Ja dziś się udałem do kilkunastu banków i tylko w BZ WBK mieli naprawdę ciekawa ofertę dla osób niezatrudnionych, studentów wyjeżdżających np do Stanów. Wziąłem konto walutowe z USD na PLN ( bez Euro jak w większości banków ) oraz kartę kredytową niestety limit PLN 1500 ale jestem jej właścicielem. Obie karty z tego co tu wyczytałem oraz usłyszałem potwierdzenie w baku to karty wypukłe MasterCard bo Visa jeszcze sobie coś dolicza dlatego wszyscy odradzają.

Pytanko mam jedno do tych co już używali w Stanach kart. Czy jak np zarezerwuje sobie hotel, bądź samochód przez internet gdzie jest wymagana karta kredytowa a zapłacić będę chciał kartą od konta walutowego do nie będzie problemu?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...