pacio177 Napisano 4 Sierpnia 2011 Zgłoś Napisano 4 Sierpnia 2011 to dobrze , bo tez wyruszam na podbój ameryki z karta debetowa wbk
pacio177 Napisano 12 Sierpnia 2011 Zgłoś Napisano 12 Sierpnia 2011 Witam.Czy orientuje sie ktos czy w Walmart mozna na ich stronie płacic polska kartą debetową USD??
milky_way Napisano 26 Września 2011 Autor Zgłoś Napisano 26 Września 2011 Nie wiem za bardzo co masz na myśli pisząc 'na ich stronie'. W Wallmart można płacić kartą debetową USD, jeśli Ty miałeś na myśli płacąc na stronie internetowej (w sklepie internetowym) to nie wiem, ale wydaje mi się, że jeśli jest to karta wypukła, to nie powinno być problemów. Być może powinieneś zapytać się w swoim banku.
pacio177 Napisano 27 Września 2011 Zgłoś Napisano 27 Września 2011 karta jest wypukła kwestia zostaje to czy przyjmują płatności kartami z polskim billing adress. Ale z USA juz wróciłem więc to juz nieaktualne
Aleksandra82 Napisano 28 Września 2011 Zgłoś Napisano 28 Września 2011 Tak tylko dołączając się do tematu, przy używaniu zwykłej polskiej karty debetowej konta w PLN większość banków przelicza z dolara na euro i dopiero na złotówki, więc de facto zawsze tracimy na tym całym procederze...
Aleksandra82 Napisano 3 Października 2011 Zgłoś Napisano 3 Października 2011 To dużo wygodniej Ja nienawidzę BZtu, już miałam problem z PINem, teraz z numerem telefonu i innymi głupotami, czas pomyśleć nad kontem walutowym w mbanku
Jacob87 Napisano 3 Listopada 2011 Zgłoś Napisano 3 Listopada 2011 Ja dziś się udałem do kilkunastu banków i tylko w BZ WBK mieli naprawdę ciekawa ofertę dla osób niezatrudnionych, studentów wyjeżdżających np do Stanów. Wziąłem konto walutowe z USD na PLN ( bez Euro jak w większości banków ) oraz kartę kredytową niestety limit PLN 1500 ale jestem jej właścicielem. Obie karty z tego co tu wyczytałem oraz usłyszałem potwierdzenie w baku to karty wypukłe MasterCard bo Visa jeszcze sobie coś dolicza dlatego wszyscy odradzają. Pytanko mam jedno do tych co już używali w Stanach kart. Czy jak np zarezerwuje sobie hotel, bądź samochód przez internet gdzie jest wymagana karta kredytowa a zapłacić będę chciał kartą od konta walutowego do nie będzie problemu?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.