patryg Napisano 16 Maja 2011 Zgłoś Napisano 16 Maja 2011 Jak ja stałem ostatnio w kolejce pod ambasadą USA w Warszawie (luty 2011) to rozmowy odbywały się głównie w języku rosyjskim. Może to więc znak nowych czasów i wiara w "American Dream" przesuwa się na wschód . Co do długości kolejek to nigdy nie starałem się o wizę wcześniej i nie mam porównania, ale wtedy co ja stałem to było tak coś około 15 osób jak wchodziłem do środka i troszkę wiecej jak wychodziłem. Nie wiem czy to dużo ale jak się posłucha opowieści tych co o wizy starali się chociażby w latach 90-tych to raczej jest to mało.
sly6 Napisano 16 Maja 2011 Zgłoś Napisano 16 Maja 2011 15 osob to malo a te osoby co mowily po rosyjsku to mogly byc z Ukrainy-Bialorusi bo wiele spraw jest kierownych do Warszawy takich osob,,w tym loteria wizowa
Gucio Napisano 24 Maja 2011 Autor Zgłoś Napisano 24 Maja 2011 No 15 osob to na prawde malo w prownaniu do ok 300 z jakis 3-4 lata do tylu. No to teraz ambasada i konsulat usa nie przynosi takich zyskow jak poprzenio.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.