Skocz do zawartości

Gdzie Szukac Pierwszej Pracy

puma01

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

hej czy macie moze jakies porady jak znalesc pierwsza prace na zielonej karcie.angielski bardzo dobry ale brak work history

Napisano

craigslist.org ma chyba najszersza oferte, znajdziesz tam wszystko. Jest darmowa dlatego wiele firm z niej korzysta, ty sam mozesz rowniez umiescic ogloszenie ze poszukujesz pracy. Jedyne co... uwarzaj na scam i nie badz latwowierny jak ktos obiecuje ci gory zlota jesli tylko podasz im swoje namiary, nr konta itp zeby mogli ci przyslac np. oferte pracy!

Napisano

Zalezy co chcesz robic, Ja np, jak wiekszosc polakow zaczalem od pracy na budownie. Robilem jako elektryk w polskiej firmie przez 6 miesiecy a prace znalazlem przez mojego ojca ktory znam kilka firm.

Pozniej prace znalazlem na Craiglist jako informatyk

• 3 tygodnie później...
  • 7 miesięcy później...
Napisano

Jestem aktualnie w temacie bo szukam pracy jako posiadacz GC.

Strony www:

- monster.com

- linkedin

- indeed.com

- careerbuilder.com

- strony internetowe firm (sekcje Jobs/Careers)

- lokalne strony internetowe poświęcone pracy (takie lokalne monstery - trzeba poszukać w google)

Należy uważać na oferty pracy pod pseudonimem przedstawiciela handlowego, doradcy itd. Najczęściej jest to zwykły scam. Wystarczy wpisać w google nazwę firmy. Pracy szukam tu 3 tygodnie, a telefonów z tego typu ofertami miałem chyba z 5. Maili lądujących w spamie nie liczę.

Ja sam od tygodnia korzystam z usług career coach'a, który pomaga mi w networkingu. Tj. przedstawia mnie różnym ludziom, z którymi ja się umawiam na spotkanie itd. Mam nadzieję, ze to przyspieszy proces szukania pracy. Minus tego rozwiązania jest jego cena.

Jeśli ktoś ma jakieś dobre wskazówki dot. szukania pracy to będę wdzięczny za radę!

• 1 miesiąc później...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...