puma01 Napisano 20 Maja 2011 Zgłoś Napisano 20 Maja 2011 hej czy macie moze jakies porady jak znalesc pierwsza prace na zielonej karcie.angielski bardzo dobry ale brak work history
sly6 Napisano 20 Maja 2011 Zgłoś Napisano 20 Maja 2011 a jakakolwiek praca czy tez nie? co do szukania to przez ludzi-strony www,roznego rodzaju tablice ogloszeniowe,moze ktos cos bedzie wiedzial w kosciele lub innej instytucji tutaj masz taki poradnik i dzial z wielu jak szukac pracy i gdzie,,tam nie tylko o pracy pisze ..to poradnik dla nowych imigrantow . http://www.uscis.gov/files/nativedocuments/M-618_pl.pdf
sly6 Napisano 21 Maja 2011 Zgłoś Napisano 21 Maja 2011 temat jak na zamowienie http://www.dziennik.com/news/metropolia/20176
VectEngance Napisano 22 Maja 2011 Zgłoś Napisano 22 Maja 2011 Ale w praktyce to nie mam za bardzo gdzie, bo chyba moi rodzice nie byliby zachwyceni pomysłem montowania rury w pokoju
kig Napisano 22 Maja 2011 Zgłoś Napisano 22 Maja 2011 craigslist.org ma chyba najszersza oferte, znajdziesz tam wszystko. Jest darmowa dlatego wiele firm z niej korzysta, ty sam mozesz rowniez umiescic ogloszenie ze poszukujesz pracy. Jedyne co... uwarzaj na scam i nie badz latwowierny jak ktos obiecuje ci gory zlota jesli tylko podasz im swoje namiary, nr konta itp zeby mogli ci przyslac np. oferte pracy!
Gucio Napisano 24 Maja 2011 Zgłoś Napisano 24 Maja 2011 Zalezy co chcesz robic, Ja np, jak wiekszosc polakow zaczalem od pracy na budownie. Robilem jako elektryk w polskiej firmie przez 6 miesiecy a prace znalazlem przez mojego ojca ktory znam kilka firm. Pozniej prace znalazlem na Craiglist jako informatyk
TomaszNL Napisano 31 Stycznia 2012 Zgłoś Napisano 31 Stycznia 2012 Jestem aktualnie w temacie bo szukam pracy jako posiadacz GC. Strony www: - monster.com - linkedin - indeed.com - careerbuilder.com - strony internetowe firm (sekcje Jobs/Careers) - lokalne strony internetowe poświęcone pracy (takie lokalne monstery - trzeba poszukać w google) Należy uważać na oferty pracy pod pseudonimem przedstawiciela handlowego, doradcy itd. Najczęściej jest to zwykły scam. Wystarczy wpisać w google nazwę firmy. Pracy szukam tu 3 tygodnie, a telefonów z tego typu ofertami miałem chyba z 5. Maili lądujących w spamie nie liczę. Ja sam od tygodnia korzystam z usług career coach'a, który pomaga mi w networkingu. Tj. przedstawia mnie różnym ludziom, z którymi ja się umawiam na spotkanie itd. Mam nadzieję, ze to przyspieszy proces szukania pracy. Minus tego rozwiązania jest jego cena. Jeśli ktoś ma jakieś dobre wskazówki dot. szukania pracy to będę wdzięczny za radę!
PawellitoWawa1983 Napisano 19 Marca 2012 Zgłoś Napisano 19 Marca 2012 Gdy uda mi się zdobyć zieloną kartę to atakuję jako security guard albo do pracy w Mc Donalds. A główny cel to Miami Beach.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.