Skocz do zawartości

Wypełnianie Wniosku - Problem

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Jako, że jeszcze dziś chce się umówić na wizytę u konsula pod koniec tygodnia chciałabym się dopytać o jedną kwestię we wniosku, mianowicie o: National Identification Number - czy tutaj mam na pewno wpisać swój numer PESEL?

Czy na miejscu w konsulacie można zrobić zdjęcie do wizy? Ile taka przyjemność będzie mnie kosztować?

Czy faktycznie nie można mieć ze sobą komórki, nawet wyłączonej w torebce?

Napisano

Tak ,ten numer to PESEL.

co do zdjecia to nalezy je przeslac razem z wnioskiem a jak bys cos nie wyszlo to wtedy w Warszawie czy tez Krakowie kolo Konsulatu masz fotografow ,podobno cena moze byc i 30 zl wiec ..

Nie mozesz miec komorki nawet wylaczonej ze soba,w Warszawie zostawiasz ja u ochorny lub tez za oplata kolo Konsulatu ,w Krakowie kolo Konsulatu masz takie miejsce gdzie telefon mozesz zostawic za oplata.

Napisano

Dzięki za odpowiedź.

A jeżeli chodzi o kwestię Where was the Passport Issued?

City - jeżeli mam wpisane w paszporcie, że wydał wojewoda małopolski, a odebrałam w Tarnowie to co mam wpisać w City?

State/Province - wpisuje Malopolska?

Napisano

Witam,

Ja natomiast mam dylemat co wpisać jeśli chodzi o miejsce zatrudnienia. Konkretnie o podgrupę. Wacham się między podgrupą inny badź business... Z tym, że nie jest to moja działalność. Jestem pracownikiem. Nie chcę żeby było coś źle odebrane dlatego proszę o podpowiedź. Z góry dziękuję

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...