adka0401 Napisano 3 Czerwca 2011 Zgłoś Napisano 3 Czerwca 2011 Mam pytanie : "Osoby ubiegające się o wizę muszą także dostarczyć świadectwo niekaralności z każdego innego kraju, w którym mieszkały przez co najmniej rok" Ja od 2 lat mieszkam w Niemczech, mam tu tymczasowe zameldowanie, stale w polsce. Tylko ze mieszkanie tutaj jest takim "przystankiem" jako iz wiele podrozuje, spedzam rowniez czas w Polsce. Czy musze zalatwic swiadecto o niekaralnosci tutaj rowniez? Nie pracuje tutaj ani sie nie ucze sie w sumie moglabym powiedziec ze tu nie mieszkam ale wtedy to bez sensu bo mieszkam tu z moim chlopakiem co prawdoppodobnie bedzie istotne przy otrzymaniu wizy. I wtedy musze znalesc tlumacza ktory to przetlumaczy z niemieckiego na angielski ?
sly6 Napisano 3 Czerwca 2011 Zgłoś Napisano 3 Czerwca 2011 ale masz tymczasowe zamelodwanie w Niemczech wiec to sie liczy .
adka0401 Napisano 13 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Napisano 13 Czerwca 2011 Ale ten tymczasowy adres tez gdzies wpisywac czy nie? Bo ogolnie to wszedzie mam wpisywac adres w polsce tak? czy ten tymczasowy zeby udowodnic ze mieszkalam z chlopakiem 2 lata. Wlasnie zaczynam wiec bede miala wiele pytan
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.