Skocz do zawartości

Canada

arekdarek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Powiedzcie mi jak wygląda sprawa z Kanadą jeśli wcześniej byłem na terenie USA nielegalnie.

Czy pomimo ruchu bezwizowego do Kanady moge miec jakieś problemy z dostaniem sie na teren Kanady????

Napisano

Cała zabawa odbywa się na lotnisku w Kanadzie. Urzędnik podobnie jak w USA ma prawo Cię nie wpuścić. To, że Kanada objęła nas programem bezwizowym to nie znaczy, że wpuszczają wszystkich jak leci. Musisz przekonać Pana/Panią, że przybywasz tu jako turysta, a nie jako "turysta".

Napisano

jak tak powiesz na lotnisku ze byles nielegalnie lub tez wyjdzie w inny sposob to moga Cie cofnac ze lecisz jako turysta-chyba ze przekonasz urzednikow ze mimo ze byles nielegalnie nie bedziesz w Kanadzie tak samo .

co innego jak lecisz na pobyt staly..Tak samo masz z wiza pracownicza-studencka do Kanady..-ze jak wyjdzie to mozesz miec problemy z dostaniem takiej wizy jak i wjazdem .

a co planujesz moze starac sie o wize do USA z Kanady lub tez granica zielona?

• 2 tygodnie później...
Napisano

To, co sprawdzaja na przejsciu granicznym USA/Kanada to paszport, po czym pytaja w jakim celu wjezdzasz do Kanady. Tak bylo w moim przypadku. Z tym, ze ja wjezdzalam z papierami pobytu stalego, wiec powiedzialam oficerowi, ze sie przeprowadzam do Kanady na stale, po czym musialam przejsc przez caly proces rejestracji w urzedzie imigracyjnym. Ale generalnie nikogo nie obchodzi czy jestes w USA legalnie, czy nie, ich interesuje czy masz wazny paszport i czy nie wwozisz zabronionych produktow. Twoja amerykanska historia to sprawa miedzy Toba a Amerykanami.

A wybierasz sie do Kanady na stale?

Napisano

jak sie leci na stale do Kanady to mozna i z USA wjechac jako osoba nielegalna,wiele znam takich historii

tak bylo kiedys i tak jest teraz ..dostaje sie tez wizy na pobyt staly wpisujac ze sie bylo-sie jest nielegalnie w USA.

ale co innego wjazd turystyczny,na wize studenckiej,pracowniczej

sa osoby ze nie dostaja takich wiz za pobyt nielegalny w USA ..

Tak wiec wjazd na stale -nie ma problemu,wjazd na innych wizach moze byc.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...