Skocz do zawartości

Wiza Turystyczna Po Raz Drugi - Wyjazd Do Taty

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

a Ty bys sie czepil kogos za takie cos?nie znam takiej osoby bo zawsze jest wieksze lub tez mniejsze ale i obawy

I teraz Twoja sprawa jest taka ze musisz tak sie pokazac,tak odpowiadac aby nie wyszlo wprost ze tak samo zrobisz jak np siostra..

moze sie stac tez tak ze bedziesz ok odpowiadac ale Konsul Ci odmowi no ale takie jest juz zycie ...za dobrze by bylo jakby kazdy-kazdemu wierzyl-ufal i dawal szanse..

• Odpowiedzi 29
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Zależy na jakiego konsula się trafi ;)

Mam jeszcze jedną sprawę. Otóż na lokacie mam ulokowane 30 tys i jest to lokata na moją osobę. Może mając dokumenty na to i pokazanie ich coś wspomoże ? Bo czytałam wypowiedzi, że niektórzy zabierają wyciągi z konta czy coś takiego...

Napisano

o wlasnie to jest tez odpowiedz jak moze byc na rozmowie-bo przeciez osoby ktore maja kogos nielegalnie tez dostaja wizy..zalezy na kogo trafisz

i co z tego ze zabieraja lokaty-konty jak tego nie pokazesz--to samo jest z zaproszeniami

a nawet jak pokazesz to jakie beda tam dane>Twoje czy tez siostry...nie ma zadnego problemu pozyczyc taka kase aby isc na rozmowe wiec ....

ps jesli napiszesz i powiesz prawde masz pewnosc ze dostaniesz wize lub tez odmowe ale za male zwiazki z Polska -ze zrobisz tak samo ..gorzej jak zobacza ze krecisz-klamiesz

i moze za 2-3 razem dostaniesz wize

gorzej jest z udowadnianiem ze nie jest sie wielbladem wsrod ludzi ktorych spotykasz na swojej drodze,bo Konsul moze teraz da a moze za kolejnym razem wize ..

Napisano

No tak ale myślałam że to może coś by dało, skoro lokata jest na mnie nie będę miała możliwości wyciągnięcia pieniędzy będąc na terenie Stanów.

No nic nie ma co gdybać, pojadę i się przekonam. Raz się żyje więc jeśli jest okazja trzeba korzystać. Przy odmowie świat się nie skończy ;) a nóż trafie na jakiegoś co wstanie prawą nogą :D

Napisano

masz to szczescie ze Ojciec-siostra na Ciebie czeka

wrazie czego zajma sie Toba-zaopiekuja ..a to duzo jest w tych czasach

a wiza jak nie bedzie teraz to pozniej ;)

Napisano

Być może będę jeszcze miała zaświadczenie o pracy więc może jakoś przekonam konsula ;)

W Ambasadzie będę najprawdopodobniej po 20 czerwca, po obronie swojej więc jak tylko wrócę z Krakowa to dam znać :D

Napisano

no ale mozesz miec i zaswiadczenie ze masz mieszkanie,duzoo kasy a pod czas rozmowy wyjdzie ze nie masz tej kasy na siebie,nie pracujesz

bo zaswidczenie mozna miec prawie kazde ale jak kto przekazac ze to jest prawda lub tez jak pokazac takie cos jak nie bedziemy proszeni?

wiec nastaw sie na rozmowe niz na wiele zaswiadczen

Napisano

W sumie racja. U jednych ciekawscy są wszystkiego a u innych zapytają o coś o czym nawet by nie pomyśleli.

A bo kurcze znieśli by te wizy i byłby święty spokój ;))

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...