Skocz do zawartości

Pytanie Dotyczące 'wykorzystania' Wizy

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

a możecie mi pomóc jeszcze w jednej kwestii? w sumie już wcześniej to było poruszane w tym wątku ale prosze o rade, co wy byście zrobili.

Sama nie wiem czy robić wize teraz czy kiedy. bo i tak i tak jest ryzyko :/

Jeden kolega mówił mi żeby kupić bilety dopiero wtedy jak bede miec wize.

Ale czy dadzą mi wize na rok jak teraz bede wyrabiac? co mam powiedziec jak sie spytają czemu z takim wyprzedzeniem wyrabiam. ze nie wiem dokladnie kiedy wyjezdzam?

na prawde jestem tak zdezorientowana w tej kwestii, ze nie wiem co mam robic...

EDIT: bilet na mniej więcej miesieczny pobyt, okres lipiec/sierpien

Napisano

jakbys sie zapoznala z wieloma tematmi na forum to bys szybko zobaczyla ze..

no ale moze zacznijmy od tego ze w ds 160 podajesz kiedy chcesz leciec i ja bym zrobil -jak najpozniej bym poszedl po wize a to moze byc przeciez koniec wakacji ..ale nie ma zadnych przeciwskazan abys teraz poszla po wize i jak wpiszesz w papiery ze chcesz leciec za rok czasu to takie cos bedzie ujete w waznosci tej naklejki-wizy w paszporcie ,.I teraz jak kto umotywujesz to znow inna sprawa-mozesz byc zapytana lub tez nie-dlaczego,po co teraz..

sa osoby ze musza teraz wyrabiac wize bo do pewnego parku sa bilety zamawiane na pare miesiecy w przod lub tez prawie rok ale wtedy musisz powiedziec jaki to park aby bylo to wiarygodne ;)

Napisano

tutaj chodzi o park krajoznawczy ,takie cos jak w Polsce masz,Europie

i sa takie parki ze bez zamowienia biletu wczesniej mozesz nie wejsc .

Napisano

ahaaaa to poszukam czegos. chyba ze znasz jakis pierwszy lepszy taki park ;)

w sumie nie slyszalam o tym wczesniej, dzieki za info moze sie przyda

a to, że będę po maturze, egzamine na asp i jeszcze na zadnych studiach nie dziala na moja niekorzysc? czy to jakaś plotka, że takie osoby trudniej dostają wizy?

Napisano

plotka i nie plotka

sa osoby ze po maturze zaraz dostaja wizy nawet na 10 lat wazne na wyjazdy a sa tacy ze na pare lat,a wczoraj chlopak nie dostal wizy

sama widzisz ze bywa z tym roznie .ale Ty masz mature w 2012 wiec piszesz w ds 160 ze sie uczysz nadal

Napisano

ok ;) sly niezawodny, milion przydatnych informacji na minute :)

pozostanowione - w sierpniu będę starać się o wize

tylko ostatnie pytanie , czytalam o tym przed chwila na forum tylko w sumie juz nie wiem czy musze miec czy nie zaswiadczenia ze szkoly i jakies zaswiadczenie o zarobkach rodzicow?

Napisano

mozesz miec mase takich zaswiadczen ale i tak rozmowa sie liczy..mozesz byc zapytana ale .

zeby od zaswiadczen zalezalo czy sie wize otrzyma to Polacy dostawali by wizy w 99,99% :)

jest wiele innych uzytkownikow tego forum ze tez duzo daja wiadomosci-informacji..czlowiek jest malym trybykiem w tym wszystkim ;)

Napisano

osobiście starałam się o wizę na 5 miesięcy przed wylotem i ją dostałam bez problemu. Rok przed maturą, i na 10 lat (nie wierzyłam dopóki nie odesłali mi paszportu^^). Miałam przy sobie zaświadczenie o tym że się uczę, ale nikt mnie o nie nie pytał. Pani konsul pytała się tylko o miejsce pracy rodziców, ale to też bez żadnych zaświadczeń.

Też miałam masę wątpliwości przed wizytą w ambasadzie, ale dałam radę i we wtorek lecę ! :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...