krajech Napisano 8 Lipca 2011 Zgłoś Napisano 8 Lipca 2011 Witam! Muszę wysłać do USA zestaw leków na receptę. Leki dla mojej mamy, recepta wystawiona na nią w Polsce do tego kopia recepty i rachunek. Wszystko w oryginalnych opakowaniach. Chcę wysłać Pocztą Polską - czy da się przesłać , co wpisać w zawartości paczki ? Czy podlega ocleniu ? Czy są problemy ?
ppp1 Napisano 8 Lipca 2011 Zgłoś Napisano 8 Lipca 2011 jak paczka jest poniżej 2 kg to idze jako list polecony i nie musisz nic na niej pisac wtedy idzie jakieś 2 tyg
krajech Napisano 8 Lipca 2011 Autor Zgłoś Napisano 8 Lipca 2011 Włożyłem leki w dużą kopertę bąbelkową i jako list polecony wysłałem z kopiami recept i rachunkiem. Mam nadzieję że dojdzie bez komplikacji. Dzięki za podpowiedź. Pozdrawiam
Joyanna Napisano 16 Lipca 2011 Zgłoś Napisano 16 Lipca 2011 moja mama mi tak zawsze przysyla leki i zawsze dochodza,wklada w koperte babelkowa i priorytetem wysyla.
franek12345 Napisano 21 Lutego 2012 Zgłoś Napisano 21 Lutego 2012 Witam, Mam pytanie odnośnie tego tematu, pewien czas temu (2 tygodni) mama wysłała mi lekarstwo na receptę z Polski. Niestety nic do koperty nie dołożyła tylko lekarstwo i nic więcej. Czy jeśli urząd celce w statnach to zatrzyma czy grożą mi jakieś kłopoty ? Thanks !!!
sly6 Napisano 21 Lutego 2012 Zgłoś Napisano 21 Lutego 2012 a te leki to jakiego rodzaju?bo sa rozne .
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.