pajak77 Napisano 14 Września 2011 Autor Zgłoś Napisano 14 Września 2011 Czyli rozumiem ,ze nie ma 100% gwarancji na zalatwienie sprawy w ciagu jednego dnia .? Dzwonilem do konsulatu Kanadyjskiego w Detroit ale niestety nie maja obslugi klienta przez telefon. Dostepne sa tylko automatyczne info. dotyczace godzin urzedowania. Na podanej stronie nie znalazlem informacji potwierdzajacej mozliwosc uzyskania wizy na miejscu. Pozostaje nam zaryzykowac. Tak czy inaczej jeszcze raz dziekuje i pozdr.
sly6 Napisano 14 Września 2011 Zgłoś Napisano 14 Września 2011 I nikt Ci nie da gwarancji na zalatwienie sprawy w 1 dzien-tak samo ze Twojego Ojca wpuszcza na teren Kanady .. Moze to byc 1 dzien na wize a moze to byc i pare dni jak stwierdza ze musza cos sprawdzic ..Tak tez bylo kiedys w Polsce ze wiekszosc osob dostawalo wize w 1 dzien a byly takie osoby ze musialy czekac na odpowiedz dluzej. Jesli bedziesz zaraz po otwarciu Konsulatu to moze sie udac to w 1 dzien .. moze cos tutaj jest napisane o Detroit http://www.canadavis...board/index.php a ten Konsulat nie ma adresu e-mail? jak narazie nie bylo kiedys przypadku ze ktos musial czekac dluzej na wize niz 1 dzien ,fakt to bylo przed marcem 2008 rokiem ale nie sadze aby sie jakos zasady zmienily tak bardzo,tak samo jest w Polsce jak idziesz po wize ze mozesz ja dostac w 1 dzien
lochraven Napisano 14 Września 2011 Zgłoś Napisano 14 Września 2011 Ja byłem w Vancouver po w&t, generalnie nie było żadnych problemów przy wjeździe, pani "na bramce" obejrzała paszport, spytała do kogo przyjechałem i jakie mam plany i po 3 minutach byłem w Kanadzie No ale ja mam paszport "ze znaczkiem". Przyznam, że żadnego specjalnego sprawdzania tego paszportu nie było, ale może jednak 2 minuty wystarczą żeby wszystko wiedzieć Bardzo polecam Vancouver, wspaniałe miasto, dużo przyjemniejsze i ładniejsze niż "duże miasta" w USA.
pajak77 Napisano 14 Września 2011 Autor Zgłoś Napisano 14 Września 2011 konsulat w Detroit e-mail ma i owszem nawet tam napisalem ale nikt mi nie raczyl odpisac. W linku ,ktory mi wyslales znalazlem odpowiedz dlaczego : sa poprostu wolni i maja wszystko w d..ie. Tym bardziej zalatwieniem komus wizy w 1 dzien. Jak sie okazuje musialbym miec jakis b.wazny powod i papier na ten powod np.smierc kogos bliskiego. Lecz i w tym przypadku czekalbym 2 dni. Tak wiec nic z tego nie bedzie. Pojedziemy tam z rodzina w innym terminie niestety bez ojca. Bardzo dziekuje za pomocne wskazowki. Dzieki.!!!
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.