Skocz do zawartości

Zmiana Statusu Z B2 Na F1

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hej, wybaczcie jeśli się powtarzam, ale chciałam podpytać, jak wygląda zmiana wizy z B2 na F1? Jakie dokumenty należy zlożyć, i na ile taką wizę F1 się otrzymuje? Czy można wtedy opuszczac USA? Dodam, że miałam wczesniej dwa razy wizę J1, obecnie jestem na B2, przebywam w USA - do stycznia mam termin. Z góry dziekuje za wskazówki Pozdrawiam gorąco

Napisano
Hej, wybaczcie jeśli się powtarzam, ale chciałam podpytać, jak wygląda zmiana wizy z B2 na F1? Jakie dokumenty należy zlożyć, i na ile taką wizę F1 się otrzymuje? Czy można wtedy opuszczac USA? Dodam, że miałam wczesniej dwa razy wizę J1, obecnie jestem na B2, przebywam w USA - do stycznia mam termin. Z góry dziekuje za wskazówki Pozdrawiam gorąco

http://www.uscis.gov/portal/site/uscis/men...00048f3d6a1RCRD

• 2 tygodnie później...
Napisano

Rozumiem, a jeszcze jedno pytanie, czy mogę ubiegać się o przedłużenie wizy turystycznej, a potem dodatkowo zmienić status na F1? Czy nie ma takiej możliwości? Chciałabym jak najdłużej zostać w USA. Obecnie mogę zostać do stycznia..... Chciałam przedłużyć B2 o kolejne 6 m-cy,a później zapisać się do szkoły. Czy to wykonalne? Bede niezmiernie wdzięczna za odp. pozdrowienia

Napisano

jest takie cos wykonalne jesli chodzi o czesc teoretyczna-przepisy,formularz itd

ale co do praktyki to -zobaczysz jak bedzie

nalezy sie nad tym dobrze zastanowic co by lepiej wyszlo i taniej ;)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...