montek Napisano 27 Lipca 2011 Zgłoś Napisano 27 Lipca 2011 Witam, od okolo roku jestem posiadaczem GC. moimi sponsorami sa rodzice mojej zony. mam teraz takie pytanko: siostra mojej zony (rowniez amerykanka urodzona w USA), planuje rozpoczac proces uzyskiwania wizy K-1 dla swojego chlopaka z Anglii. Czy jej rodzice, ktorzy rowniez i mnie sponsoruja, moga sponsorowac jej chlopaka? To nie wszystko..jest taki problem, ze ostatnio jej rodzice zglosili bancruptcy (problemy z domem) a ona sama jest studentka i otrzymuje Financial Aid. Czy sa dla niej jakies szanse (a raczej dla niego) na ubieganie sie o ta wize? czy powinni szukac innego sponsora? Pewnie w jednym poscie na taki temat ciezko odpowiedziec i wymagana bedzie konsultacja z jakims tutejszym prawnikem, ale zanim sie udadza do prawnika, prosili mnie o to bym sie spytal, bo moze nie warto wogole wyrzucac pieniadze na konsultacje. Z gory serdecznie dziekuje za pomoc!
Jackie Napisano 27 Lipca 2011 Zgłoś Napisano 27 Lipca 2011 To czy mogą jeszcze kogoś sponosorwać żależy od dochodów. Na stronie USCIS jest tabelka gdzie można sprawdzić jakie są wymagane minimalne dochody.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.