Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam:) W ds160 znajduje sie pytanie odnośnie tego czy wczesniej odmówiono mi wizy i jesli tak to podac dlaczego. Moge napisac poprostu że sie nie kwalifikowalem czy musze dokladnie wyjasnic dlaczego??

W rubryce dotyczącej wyksztalcenia i ukonczonych szkół mam wpisac nazwy szkół przetlumaczone na j. ang czy moge polskie nazwy. Wniosek skladam w Stockholomie.

Napisano

jakbys skladal papiery w Polsce to moze i w j.polskim taka odpowiedz by przeszla a tak ..pozostaje j.angielski

ale sie nie kwalifikowales bo za male zwiazki z krajem zamieszkania czy jak?

Napisano

To co wpisac jesli skonczylem technikum elektryczne i policealne studium hotelarskie. Jak to bedzie w jezyku angielskim ?? bo nie ma pojecia:/

Wtedy nie mialem pracy ale chodzilem do szkoly tylko że na 1 roku policealnego studium bylem. konsul powiedzial mi żebym wrócil za rok jak bede na 2 roku.to chyba wychodzi na to że za male związki.

Napisano

to poprostu wpisać że bylem w 2007 roku i dostalem odmowe i z jakiego powodu ??

A co do tych nazw to naprawde nie wiem. Jesli napisze że technical school with electrician profile to byc może to w stanach zupelnie inna szkole oznacza. A co do studium to chetnie bym to pominął bo tu to juz zupelnie nie wiem ale wpisalem to w poprzednim wniosku który skladalem w PL i teraz tez musze to wpisać.

• 1 miesiąc później...
Napisano

Witam,

jestem tutaj nowy.

Mam problem i chcialem zapytac: w jakim momencie gdy wypelniamy aplikacje DS160 wczytujemy zdjecie.

Zaznaczam, ze zdjecie przeszlo pozytywnie test. Wypelnilem prawidlowo aplikacje (wniosek) DS160 i nie moge tego podpisac elektronicznie, poniewaz napis SIGN nie jest aktywny.

POMOCY !!!!!

Dzieki z gory za podpowiedz.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...