minimalistik Napisano 28 Lipca 2011 Zgłoś Napisano 28 Lipca 2011 Witam:) W ds160 znajduje sie pytanie odnośnie tego czy wczesniej odmówiono mi wizy i jesli tak to podac dlaczego. Moge napisac poprostu że sie nie kwalifikowalem czy musze dokladnie wyjasnic dlaczego?? W rubryce dotyczącej wyksztalcenia i ukonczonych szkół mam wpisac nazwy szkół przetlumaczone na j. ang czy moge polskie nazwy. Wniosek skladam w Stockholomie.
sly6 Napisano 28 Lipca 2011 Zgłoś Napisano 28 Lipca 2011 jakbys skladal papiery w Polsce to moze i w j.polskim taka odpowiedz by przeszla a tak ..pozostaje j.angielski ale sie nie kwalifikowales bo za male zwiazki z krajem zamieszkania czy jak?
minimalistik Napisano 28 Lipca 2011 Autor Zgłoś Napisano 28 Lipca 2011 To co wpisac jesli skonczylem technikum elektryczne i policealne studium hotelarskie. Jak to bedzie w jezyku angielskim ?? bo nie ma pojecia:/ Wtedy nie mialem pracy ale chodzilem do szkoly tylko że na 1 roku policealnego studium bylem. konsul powiedzial mi żebym wrócil za rok jak bede na 2 roku.to chyba wychodzi na to że za male związki.
sly6 Napisano 28 Lipca 2011 Zgłoś Napisano 28 Lipca 2011 wazne abys wpisal ze byles po wize i z jakim skutkiem a co bys wpisal w j.angielskim w takich szkolach?
minimalistik Napisano 28 Lipca 2011 Autor Zgłoś Napisano 28 Lipca 2011 to poprostu wpisać że bylem w 2007 roku i dostalem odmowe i z jakiego powodu ?? A co do tych nazw to naprawde nie wiem. Jesli napisze że technical school with electrician profile to byc może to w stanach zupelnie inna szkole oznacza. A co do studium to chetnie bym to pominął bo tu to juz zupelnie nie wiem ale wpisalem to w poprzednim wniosku który skladalem w PL i teraz tez musze to wpisać.
sly6 Napisano 28 Lipca 2011 Zgłoś Napisano 28 Lipca 2011 a dlaczego masz cos wymyslac jak kto by bylo w USA?wpisujesz jako szkole techniczna elektryczna i tyle.. jakbys tak wpisal w google pewne slowa to by Ci wyszlo takie cos np http://www.uscollegesearch.org/martin-electrical-and-technical-school.html co do tej inne szkoly to moze ktos cos inny doda..
minimalistik Napisano 28 Lipca 2011 Autor Zgłoś Napisano 28 Lipca 2011 Znalazlem w google policealne studium (post-secondary vocational<technical>school) Dziekuje za pomoc
CONRAD2001 Napisano 12 Września 2011 Zgłoś Napisano 12 Września 2011 Witam, jestem tutaj nowy. Mam problem i chcialem zapytac: w jakim momencie gdy wypelniamy aplikacje DS160 wczytujemy zdjecie. Zaznaczam, ze zdjecie przeszlo pozytywnie test. Wypelnilem prawidlowo aplikacje (wniosek) DS160 i nie moge tego podpisac elektronicznie, poniewaz napis SIGN nie jest aktywny. POMOCY !!!!! Dzieki z gory za podpowiedz.
sly6 Napisano 12 Września 2011 Zgłoś Napisano 12 Września 2011 moze to byc wina przegladarki wiec moze zmien na inna
CONRAD2001 Napisano 12 Września 2011 Zgłoś Napisano 12 Września 2011 Sly6, Dziękuję bardzo. Po kilku próbach udało się. Ba, nawet wysłałem kilka aplikacji dla kilku osób.. Practice makes perfect. Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.