Rivky Napisano 31 Lipca 2011 Zgłoś Napisano 31 Lipca 2011 Witam, Posiadam obecnie 10 - letnią wizę B1/B2. Planuję wyjechać do USA do szkoły. Pytanie: Czy lepiej starać się o wizę F1 w Polsce? czy Ubiegać się o zmianę statusu już na terenie USA? Pytanie pod kątem możliwości dostania wizy/jej zmiany i czas trwania całej procedury. Chcę / Muszę być w USA pod koniec września, stąd pomysł na zmianę statusu w USA, nie wiem czy w tak krótkim okresie czasu dam radę uzyskać F1 w Polsce. Czy to prawda że istnieje ryzyko anulowania turystycznej?
sly6 Napisano 31 Lipca 2011 Zgłoś Napisano 31 Lipca 2011 jak dostaniesz I-20 ze szkoly oraz oplacisz sevis to okres oczekiwania na rozmowe wynosi tyle ile na wizie turystyczna wiec pare dni plus 5 dni roboczych na dhl z paszportem..A teraz jak szybko sie za to wezmiesz to juz od Ciebie zalezy.. Co do zmiany status w USA to mozesz uslyszec rozne odpowiedzi-jedni mieli z tym problem a inni nie i kazda odpowiedz jest prawdziwa ale na tyle sie zmienilo ze nie tak latwo mozna dostac taka zmiane .ale mozna sprobowac...a bedziesz dluzej czekac na zmiane status w USA .To moze byc i pare dobrych miesiecy. jak Ci np odesla papiery-lub tez napisza prosze o doslanie czegos.No i oplaty wchodza w to i nie mam na mysli prawnika .. Taka zmiana statusu ma pewien minus ze jak bedziesz chcial wrocic do Polski nawet na pare dni to nie wlecisz na tym statusie na teren USA-bedziesz musial isc po wize studencka do Ambasady. Ryzyko anulowania istenieje jak wyjdzie ze kiedys byles w USA a nie wrociles na czas,podales falszywe dane a teraz to wyjdzie pod czas rozmowy o wize studencka-bo sama zmiana statusu nie powoduje ze masz anulowana wize.
Rivky Napisano 31 Lipca 2011 Autor Zgłoś Napisano 31 Lipca 2011 Dziękuję Ci ślicznie za odpowiedź !!!
Rivky Napisano 31 Lipca 2011 Autor Zgłoś Napisano 31 Lipca 2011 Pytanie dodatkowe: Czy wyjeżdżając w trakcie zmiany statusu do innego kraju niz PL, np. to Izraela, także musiałabym aplikować po nową wizę?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.