carlos Napisano 15 Maja 2005 Zgłoś Napisano 15 Maja 2005 Witam. W przyszlym roku planuje wyjazd z USA na Camp. W zwiazku z czym mam pytanie: z jakiego biura lepiej pojechac? Najblizszych konsultantow znajde w Radomiu (z CCUSA i z CA). Dzieki za jakies rady. Pozdrawiam
salomea Napisano 16 Maja 2005 Zgłoś Napisano 16 Maja 2005 8) Generalnie oferta Campower z Camp America i CCUSA jest bardzo zbliżona. Ja reprezentuję zwolennika pierwszej firmy, ze względu na to że uczestniczyłam już wyjazdach z CA. Jeśli będziesz gotowy podjąć decyzję o chęci wyjazdu stosunkowo wcześnie np w listopadzie - BARDZO GORĄCO POLECAM OFERTĘ CAMP CAMP AMERICA - "RESORT AMERICA" - szczegóły znajdziesz na stronie! CCUSA nie oferuje takiej opcji. Plusy Resort America, to to, że płacisz małą kasę i pracujesz w fajnym miejscu - ośrodku wypoczynkowym - czyli resorcie, a jak masz niezły angielski, to może trafi Ci się fucha kelnera i dodatkowo zbijasz napiwki!!! To jest taka tania opcja W&T, a mieszkanie i jedzenie masz w cenie. Bardzo gorąco polecam, i radzę zapisywać się stosunkowo wczesnie, od stycznia nie kazdy się dostaje. Najlepszą z możliwych opcji jest wybrac się na targi w listopadzie - wtedy sam dokonujesz woboru i już cieszysz się na nadchodzące wakacje spokojnie załtwiając sobie sprawy zwiazane z wyjazdem studiami etc. Wszelkie new-sy na ten temat znajdziesz na stronie www.campamerica.pl. Zajrzyj tez na dział "RELACJE" i poczytaj jak inni bawili się na resortach oraz na campach. POWODZENIA!!! ps. w radomiu jest studencki punkt konsultacyjny Camp America - więcej informacji znajdziesz tu: http://www.campamerica.pl./konsultanci.php?id=5
peter84 Napisano 16 Maja 2005 Zgłoś Napisano 16 Maja 2005 przylaczam sie do kolezanki powyzej i polecam-->Camp America. Spoko firma :wink: Pozdrowka
carlos Napisano 17 Maja 2005 Autor Zgłoś Napisano 17 Maja 2005 Dokemnty bede mial zamiar kompletowac na przelomie wrzesnia/pazdziernika. Wiem im wczesniej tym lepiej - sam sie o tzym przekonalem i nie mialem wszystkich dokumentow zeby wyjechac w tym roku z CCUSA, ale coz czlowiek uczy sie na bledach
ulla22 Napisano 24 Maja 2005 Zgłoś Napisano 24 Maja 2005 A ja zdecydowanie bardziej polecam CCUSA, sa tansi jesli chodzi o wyjazd na program camp, konsultanci sa przemili i wcale nie trzeba wybierac wszystkich typow obozow lacznie z obozami dla niepelnosprawnych badz relegijnych, a do tego nie sciemniaja tak jak Pani w biurze CA ze po zakonczeniu obowiazkowej pracy na campie mozna pracowac tylko na tym campie badz podrozowac. To jest oczywiscie bzdura ale takie kity tam wciskaja, a do tego kaza sobie placic za open ticket okolo 70 euro a w CCUSA jest to wliczone w cene wyjazdu. Pozdrawiam
peter84 Napisano 24 Maja 2005 Zgłoś Napisano 24 Maja 2005 ile ludzi tyle opinii na temat danej firmy, aczkolwiek to ze placis w CA za flex tix a w ccsua masz wliczone to wydaje mi sie ze i tak i tak za to placisz. nie uwazasz? :? od siebie dodam ze tak jak w CA tak samo w ccsua moga sie przytrafic problemy, ale wiekszosc ludzi (z tego co zauwazylem sam :shock: ) chcacych wyjechac to bogaci obsmarkancy ktorych mamusia wysyla zeby wkoncu sie samodzilnosci nauczyli ehh.... :roll:. no i dobrze jak by troszke jezyka sie nauczyli. wiec konkluzja mojego posta jest taka ze zaradny czlowiek poradzi sobie swietnie w obydwoch firmach, jezeli "tylko" (a moze aż) bedzie rozsadny i zaradny. to tyle. paps
ulla22 Napisano 24 Maja 2005 Zgłoś Napisano 24 Maja 2005 ile ludzi tyle opinii na temat danej firmy, aczkolwiek to ze placis w CA za flex tix a w ccsua masz wliczone to wydaje mi sie ze i tak i tak za to placisz. nie uwazasz? Prawde mowiac- nie uwazam!! Prawda jest taka ze jadac z CCUSA mozna zaplacic mniej pieniedzy i to nie byle co bo az 800 zeta minimum i jest tez roznica w zarobkach za ta sama prace!!! Nie jest to trudno sprawdzic bo oba biura podaja swoje oplaty na stronach internetowych. Koszt wyjazdu na program camp z CA to oplata wpisowa 270 zl (przy zgloszeniu sie do programu bardzo wczesnie- potem jest juz wiecej kasy nawet 500 zeta) a potem druga rata 526 euro. Biuro liczy sobie tez dodatkową oplate za tzw open ticket w wysokosci 70 euro. Jak latwo policzyc koszt programu w przeliczeniu na zlotowki to 2654 złotych wg kursu Euro po 4 złote. Koszt wyjazdu w CCUSA to 75 euro wpisowego i 380 euro drugiej raty za program. W tej cenie jest juz oczywiscie open ticket. Po policzeniu okazuje sie ze wyjazd z CCUSA kosztowal mnie 1820 złotych. Ja tu widze sporą roznice w cenie, przy takiej samej ofercie i kompleksowej opiece ze strony biura. Dodatkowo zyskuje na zarobkach, za ta sama prace dostaje 1225$ a w CA za prace jako campower dostaje 1100$. Niby to tylko 125$ ale po przeliczeniu na złotówki i zsumowaniu wszystkiego to zawsze cos. Wiem cos o tym bo sama najpierw zlozylam aplikacje do CA, ale zrezygnowalam z wyjazdu z nimi i nie zaluje pomimo straconej oplaty wpisowej 375 zlotych i tak wyszlam duzo na plus. CA jest rozreklamowane wszedzie i wszyscy sie na to daja nabrac, ja sama nie sprawdzilam wczesniej i tez bez zastanowienia zdecydowalam sie jechac z nimi. Dobrze ze w pore zrezygnowalam bo zaoszczedzilam troche kasy i nerwow przy rozmowach z kobietami w biurze w Wawie ktore wszystkim robia łaskę Aha no i nie pisze tego wszystkiego bo moze jestem konsultantka z biura CCUSA i chce zrobic reklame Takie sa fakty, a ja nie przecze ze sama najpierw sie wpakowalam w wyjazd z CA ale osobiscie nie bylam zadowolona z tego co sie tam wyprawia. Wiem ze jest mnostwo osob ktore sa zadowolone z wyjazdu z CA i wiem ze narazam sie na ataki z ich strony Chce wiec to uprzedzic i wiem ze na pewno CA tez jest bardzo sprawdzonym organizatorem. Z drugiej strony chyba jednak za duzo wydaja na reklame, maja tyle konsultantow ze z czegos to trzeba oplacic, bo nie widze innego powodu zadania wiekszej kasy za taki sam program. Moja decyzja o zrezygnowaniu z CA byla momentalna po tym jak rozwalily mnie Panie w biurze mowiac ze nie moge zobaczyc listy obozow biarocych udzial w targach w Krakowie bo jak sie wyrazily "jest to tajne, nikt nie ma do tego wgladu i przekonam sie jak pojde na targi". No coz! W CCUSA kazdy z nas mial wyslana na maila liste z dokladnym opisem wszystkich obozow ktore beda na targach w Wawie juz 2 tyg przed terminem targow! Ale decyzja o wyborze i tak nalezy do Was Pozdrawiam
peter84 Napisano 26 Maja 2005 Zgłoś Napisano 26 Maja 2005 to ciekawe co napisalas wiec zagladajcie ludziska do obydwu firm i przebierajcie co wam bardziej pasuje heh pozdrawiam goraco i zycze trafnych wyborów paps
salomea Napisano 28 Maja 2005 Zgłoś Napisano 28 Maja 2005 TO FAKT, ŻE CAMP AMERICA JEST TROCHĘ DROŻSZA OD CCUSA, ALE NIE KAŻDY DOSZUKAŁ SIĘ PRAWDZIWEJ PRZYCZYNY TEGO, A NA PEWNO NIE PANI ULLA 22, KTÓRA "ZWALA" WINĘ NA TO ŻE CA DUŻO WYDAJE NA REKLAMĘ ETC, CHOĆ NOTABENE, Z PEWNOŚCIĄ WYDAJE WIĘCEJ NIŻ CCUSA........... ALE NIE O TYM MIAŁAM PISAĆ. OTÓŻ ROŻNICA TKWI W UBEZPIECZENIU. CCUSA, JA NP. W ZESZŁYM ROKU SPĘDZIŁAM W USA 4 MIESIĄCE, WIEC Z CCUSA NIE MIAŁABYM UBEZPIECZENIA NA OSTATNI MIESIĄC! WIĘC, CI KTORZY PLANUJECIE ZOSTAC DŁUZEJ - ZWRÓCCIE NA TO UWAGE!!! BO POTEM MOŻE WYDAZYC SIE TRAGEDIA. JESLI ZAS CHODZI O KROTSZE POBYTY NA CAMPIE, TO PRZYZNAJE ZE CCUSA MA LEPSZA OFERTE, ZWLASZCZA FLEX-TIX!!! NIESTETY TA FIRMA NIE OFERUJE CZEGOS TAKIEGO JAK RESORTY, CO ZNOWU PRZEWAZA SZALĘ NA KORZYSC CA. A RESORTY SĄ WG MNIE SUPER!!! CÓŻ WYBÓR ZALEŻY OD WAS... POZDRAWIAM
ulla22 Napisano 31 Maja 2005 Zgłoś Napisano 31 Maja 2005 Hmmm według mnie ubezpieczenie to nie jest duzy problem, po prostu kupuje karte Euro26 i mam dodatkowe ubezpieczenie... A Resort?? Punk widzenia zalezy od punktu siedzenia, ja bym sie na to nie zdecydowala wiec mnie to nie przekonuje Aha a po co pisac capsem, wszyscy przeciez umieja czytac mniejsze literki, a caps jest denerwujacy Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.