Skocz do zawartości

Powrót Do Usa Po 6 Miesiącach Pobytu

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich :)

Mam Pytanie, tak jak w temacie , otóż w Stanach bylam prawie 6 miesiecy i wrocilam w maju w tym roku(zaznaczam ze nie przekroczylam dozwolonego terminu otrzymanej wizy na lotnisku) i tak sie zastanawiam czy mialabym problem z ponownym wjazdem po 4 miesiacach , czyli jesli pojechalabym we wrzesniu ? Czy ktos byl w podobnej sytuacji? I czy byly problemy z ponownym wjazdem na teran Usa po 3, 4,5, 6 miesiącach??? POzdrawiam i dziekuje za Wszelkie odpowiedzi :)

Napisano

Próbowałam wjechać po dwóch...udało się, ale po długim drugim - bardzo nerwowym przesłuchaniu. I to na krócej niż wcześniej - tylko 2 miesiące - bez możliwości jakichkolwiek zmian.

Napisano

sa problemy nawet jak polecisz po ponad 6 miesiacach jak i po krotszym okresie

a teraz zalezy na jakiego urzednika trafisz,na jakie lotnisko lecisz.po co teraz bylas w USA,po co teraz lecisz

co robisz w Polsce ze tak mozesz sobie latac,u kogo tak naprawde bylas i czy nie pracowalas nielegalnie -bo jak sie utrzymac 6 miesiecy w USA?>

wlasnie u kogo bylas tyle czasu-ze raz ktos sie Cie tyle utrzymywal-ze teraz znow lecisz ?bo to mnie zawsze interesuje ..gdzie mozna takie osoby spotkac nawet w liczajac rodzine ze mozna sobie byc tyle czasu...

I moze byc tak ze ile osob tyle bedziesz miec odpowiedzi i kazda prawdziwa ,teraz jak bedzie z Toba to zobaczysz jak polecisz.

Napisano

Tak jak Sly pisze ile osob tyle odpowiedzi.

A teraz sama sobie zadaj takie pytanie, jestes urzednikiem na granicy i widzisz osobe z Polski, ktora turystycznie byla w USA 6 miesiecy i po 4 miesiacach znowu przylatuje turystycznie?

Jaka bylaby twoja reakcja?!

Napisano

Ok , rozumiem was i dlatego założyłam ten temat bo mam obawy jesli chodzi o ponowny wjazd. Z tym ze juz kilka razy bylam w usa na okres krotszy niz te 6 miesiecy i nigdy nikt mnie sie nie pytal dlaczego ostatnio bylam np 3 miesiace? , i dlatego tez zadaje to pytanie do osob ktore byly w takiej sytuacji. Bardzo Dziekuje za dotychczasowe odp. :) Pozdrawiam.

Napisano

Ok , rozumiem was i dlatego założyłam ten temat bo mam obawy jesli chodzi o ponowny wjazd. Z tym ze juz kilka razy bylam w usa na okres krotszy niz te 6 miesiecy i nigdy nikt mnie sie nie pytal dlaczego ostatnio bylam np 3 miesiace? , i dlatego tez zadaje to pytanie do osob ktore byly w takiej sytuacji...

Ja byłam w identyczniej sytuacji. W Stanach byłam już kilka razy u męża. Ostatnio spędziłam 6 miesięcy. Wróciłam tydzień przed końcem wizy. Po 3 miesiącach wleciałam z powrotem na kolejne 6 miesięcy. Pytania urzędnika ograniczyły się do: Gdzie pracuje? (Nie pracuje) , Do kogo? (do męża), Co mąż robi? itp...Ja nie miałam problemów, ale tak jak powyższe odpowiedzi - to zależy od szczęścia. Pewnie, że nie wolno przeginać i to może różnie się skończyć...Ale ja wolałam zaryzykować, zwłaszcza, że w Stanach mam męża. Acha i dodam, że na mnie wypełniona jest petycja imigracyjna, ale na granicy nikt o to nie pytał. Życzę więc szczęścia...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...