Skocz do zawartości

Wysyłki Z Usa

Reary

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam serdecznie.

Jak to jest obecnie z przesyłkami z USA do Polski jeśli chodzi o sprzęt elektroniczny oraz RTV/AGD ?

Jeżeli przesyłka obsługiwana by była przez firmę spedycyjną to doliczany jest dodatkowo VAT, który obowiązuje w Polsce ?

Z tego co wiem do firmy spedycyjne działają na takiej zasadzie jak np. wysyłałby mi ktoś z rodziny (z USA) - w tedy też dodatkowo opłacam VAT 23% ?

Napisano

a to cos innego jak chcesz cos hurtem sprowadzac

wtedy dzwonisz do urzedu celnego i sie pytasz ile,co i jak Ci wyjdzie z takiego czegos

mozesz tez do danych firm zadzwonic i sie spytac o ta sprawe,,maja stawki podane .

Napisano

A jeżeli to będą normalne zamówienia, pojedyncze, to wówczas podczas kontroli mogą mi doliczyć dodatkowo VAT ?

Jeżeli wszystko będzie obsługiwane przez firmę spedycyjną typu Polamer.

Napisano

oczywiscie ze tak.to ze jednym sie udaje nie oznacza ze tak sie dzieje zawsze i u kazdego

teraz jak bedzie u Ciebie to zobaczysz..moze sie udac a moze nie.

teraz wszystko zalezy od wartosci danego sprzetu itd

Napisano

Nawet jeśli to będzie obsługiwane przez firmę typu Polamer, która ma swoje agencje celne ?

Dziwne to trochę jest jeśli państwo dodatkowo pobiera 23% VATu, skoro owy VAT został już opłacony w USA.

Napisano

widze ze musisz troche poczytac o prawie celnym,podatkowym danych Panstw..

spytaj sie w urzedzie celnym jak takie cos jak Polamer dziala i na jakich zasadach.

sa osoby ze biora cos z USA na firme i wtedy mozna np taki laptop odliczyc od podatku ale to jest dla firm takie cos

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...