sly6 Napisano 9 Września 2011 Zgłoś Napisano 9 Września 2011 http://polish.poland.usembassy.gov/loteria_wizowa_dv.htlm
sly6 Napisano 25 Października 2011 Zgłoś Napisano 25 Października 2011 http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114883,10530190,Chcesz_wize_do_USA__Daj_numer_Visy_.html
Lukasziom Napisano 10 Kwietnia 2012 Zgłoś Napisano 10 Kwietnia 2012 Witam, ile wynosi całkowity koszt "wyrobienia" zielonej karty po wygraniu w loterii. Chodzi mi za jedną osobę.
sly6 Napisano 10 Kwietnia 2012 Zgłoś Napisano 10 Kwietnia 2012 chodzi Ci razem z badaniami czy sama rozmowa? bo sama rozmowa i wiza kosztuje od 13 kwietnia 2012 http://www.state.gov/r/pa/prs/ps/2012/03/187114.htm 330 dol us.
Lukasziom Napisano 10 Kwietnia 2012 Zgłoś Napisano 10 Kwietnia 2012 Rozmowa wraz z badaniami, ogólnie całkowity koszt.
sly6 Napisano 10 Kwietnia 2012 Zgłoś Napisano 10 Kwietnia 2012 lukasziom zapoznaj sie dobrze z tematami o loterii w dziale zielona karta bo ktos juz tak cos obliczal ile moze wyjsc z badaniami a tutaj masz wykaz ze strony za co placisz musisz zaczekac na nowsze dane na stronie w sprawie badan http://polish.poland.usembassy.gov/poland-pl/medical_exam.html bo tam beda tez podane ceny,pamietaj ze jak nie masz jakies szczepionki ktora jest potrzebna to placisz za to dodatkowo
karolinab Napisano 11 Kwietnia 2012 Zgłoś Napisano 11 Kwietnia 2012 Czesc jestem nowa uzytkowniczka forum. Wyslalam swoje zgloszenie do loterii wizowej, wiem ze zostalo jeszcze troche czasu do wyniku,ale mam kilka pytan odnosnie dokumentow. Zalozmy, ze 1.maja otworze maila z wiadomoscia, ze zostalam wybrana i musze wyslac dokuemnty do Kentucky. Oto moje pytania (przegladalam te dokumenty, ktore trzeba odeslac do KCC) 1. w jedynm z tych dokumentow jest pytanie o szkole, jakie ma sie wyksztalcenie. Mam matrue, skonczona szkole 2-letnia policealna, mam tytul technika i czy to sie zalicza do high school czy do innej szkoly? 2, trzeba tez wykazac, ze ma sie srodki na utrzymanie lub pokazac ze rodzina mieszkajaca w USA bedzie pokrywala nasze utrzymanie na poczatku i pytanie: czy w tym przypadku musi to byc bliska rodzina, czy to moze byc ciocia/wujek, ktorego mama jest siostra mojej babci, mamy mojgo taty?* kortko mowiac moj wujek i moj tato to blisko kuzynostwo*? 3. dalej odnosnie srodkow utrzymania, rodzina musi wypelnic forme I-134 badz napisac list, czy wyslanie tych dok moze byc w formie elektornicznej czy musi byc wydrukowane i wyslane ze Stanow do Polski poczta? 4. czy ta forma I-134 jest potrzebna do wyslania do KCC czy tylko bierze sie ja na rozmowe z konsulem? 5.to chyba ostatnie pytanie kuzyn w Stanach bedzie sie zenil w przyszlym roku, w 2013 i jesli nie dostane 'zielonej karty' to mam szanse na staranie sie o wize turystyczna na jego slub i czy ta loteria nie bedzie miala wplywu na decyzje konsula?
roy54 Napisano 11 Kwietnia 2012 Zgłoś Napisano 11 Kwietnia 2012 Witam. Mam pytanie od 1996 r do 2006 byłem w usa na wizie turzystycznej 6 razy zawsze od 2 do 5 miesięcy nigdy nie przedłużyłem pobytu . W 2006 / 2007 byłem 9 miesiecy na wizie studenckiej znaczy zmieniłem status w usa . w 2008/2009 przebywałem w usa 13 miesięcy na wizie studenckiej znowu zmieniłem status w usa. Teraz gdybym wyloswał wizę to czy będę musiał te wszytkie daty wpisywać w dokumenty. Problem w tym że stary paszport mi zginął i ja nie pamietam dokładnie wszystkich dat wlotu i wylotu z usa. Dzięki z góry za odpowiedz.
sly6 Napisano 11 Kwietnia 2012 Zgłoś Napisano 11 Kwietnia 2012 czym blizej 1 maja to wiecej bedzie takich pytan ,hmmm A podstawa to poczytac i zapoznac sie z paroma tematami na forum o loterii i I-134 i bylo by ze: odp1 a co zaznaczylas wysylajac zgloszenie?tutaj sie bedzie liczyc szkola srednia a wiec high school. odp2 I-134 moze podpisac ktos z ulicy -nie musi to byc ktos bliski lub tez daleki z rodziny,jak taka osobe znajdziesz to niech przysle. odp3 ten dokument moze ktos Ci przeslac przez poczte,kuriera lub tez przekazac przez osobe ktora bedzie leciec. odp4 dokumenty jak np I-134 bierze sie na rozmowe a wysyla sie do Centrum wizowego same formularze,chyba ze chodzi o slub lub tez urodzenie dziecka po losowaniu to wtedy trzeba wyslac aktualizacje danych ze sie leci z mezem-zona lub dzieckiem-dziecmi ,bylo juz to wiele razy opisane na forum odp5 jak pokazesz ze lecisz na slub i masz do czego wracac to dostaniesz wize. a jak chcesz czekac na wiadomosc o wygranej jesli sie sprawdza wygrana przez strone www i musisz miec numer..masz ten numer moze? roy54 w formularzu ktoryms masz takie cos napisac i teraz przypomnij sobie dobrze te daty.
sonora Napisano 17 Kwietnia 2012 Zgłoś Napisano 17 Kwietnia 2012 mam podobny problem. napisalam do konsulatu w krakowie i otrzymalam odpowiedz, ze jezeli potrzebne sa mi te daty do wypelnienia podania o nastepna wize nieimigracyja, to moge podac daty przyblizone z odpowiednim komentarzem, a jezeli bede starac sie o wize imigracyjna to rowniez musze wyjasnic, ze dokladnych dat nie pamietam, a osoba przyznajaca taka wize na pewno znajdzie rozwiazanie tego problemu.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.