enulek Napisano 24 Września 2011 Zgłoś Napisano 24 Września 2011 Nie wiem, czy piszę w dobrym temacie, jeśli nie, to z góry przepraszam. Mam specyficzny problem dotyczący amerykańskiej wizy, a mianowicie: mój chłopak mieszka obecnie w Stanach i oczywiście ma amerykańską wizę. Problem w tym, że jest obywatelem Salwadoru... Na stronie Ministerstwo Spraw Zagranicznych Rzeczypospolitej Polskiej napisane jest, że obywatele Salwadoru nie potrzebują wizy, żeby wjechać do Polski na okres krótszy niż 90 dni. I tu pojawia się moje pytanie. Czy ktoś może mi powiedzieć, czy wylatując z USA do Polski, jako obywatel Salwadoru, musi wyrabiać jakąś wizę? Czy po prostu leci stamtąd z paszportem salwadorskim i nie ma problemu? BARDZO proszę o pomoc, bo nie wiem już, co robić. Pozdrawiam.
sly6 Napisano 24 Września 2011 Zgłoś Napisano 24 Września 2011 Leci do Polski na tym paszporcie i tyle ale jesli pobyt mialby sie przedluzyc to musi miec albo wize w paszporcie lub tez wyjechac po za Unie i wrocic aby znow miec te 90 dni. majac wize w paszporcie mozna przedluzyc pobyt
enulek Napisano 24 Września 2011 Autor Zgłoś Napisano 24 Września 2011 O! Bardzo dziękuję za natychmiastową odpowiedź! Jeśli to prawda, to ratuje mi życie. Wielka ulga. Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.