Skocz do zawartości

Dv 2013 Zgloszenie -Aplikacja ,pytania

sly6

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 438
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Jakbyś został wylosowany, to moim zdaniem nie będziesz miał większego problemu jeżeli będziesz w stanie udowodnić że Ty to Ty....

Właśnie a masz jakieś pomysły w jaki sposób to zrobić??

Mam dość rzadko występujące nazwisko, wiec szansa że istnieje inna osoba która urodziła się w tym samym dniu i ma takie samo imię i nazwisko jest nikła

Napisano

ehhh oby tak wyjechac i juz nigdy w zyciu nie spotkac Polaka

hehehe zapraszam do nas

ja z zona juz sie nie liczymy jako Polacy od prawie roku

prezio gajowy przyjal z powrotem nasze obywatelstwa

oczywiscie nie za darmo bo w Polsce teraz nic nie jest "za darmo" boc to kapitalizm pelna geba :)

Napisano

Witam. Wysłałam zgłoszenie, wszystko pomyślnie. Proszę tylko o podpowiedź w celu zapisania pliku z numerem potwierdzającym, niestety nie mam drukarki i nie wiem jak toteraz wydrukować a tak to zapisze na pen-drive i wydrukuję w ksero najbliższym. Proszę o pomoc

Napisano

Witam. Wysłałam zgłoszenie, wszystko pomyślnie. Proszę tylko o podpowiedź w celu zapisania pliku z numerem potwierdzającym, niestety nie mam drukarki i nie wiem jak toteraz wydrukować a tak to zapisze na pen-drive i wydrukuję w ksero najbliższym. Proszę o pomoc

teoteycznie nie musisz tego drukowac.Wazne abys 1 maja miał ten kod aby móc sprawdzic wynik losowania.Jak chcesz to mozesz spisac na kartke i schowac w bezpieczne miejsce, zróbic zdjecie , print screen a najlepiej to zrób wszytko :P

ehhh oby tak wyjechac i juz nigdy w zyciu nie spotkac Polaka

polacy są wszędzie :D:D

Napisano

jacekpProblem nie jest w Polakach a w tym kogo spotkasz na swojej drodze ..szukaj nie po narodowsci a po tym kto kim jest ..lepiej czasami na tym wyjdziesz

to samo nie patrz na wyznania...

Ania mozesz to wydrukowac-zapisac na komputerze,w telefonie komorkowym czy kto co ma do zapisu danych..mozesz tez wziasc kartke papieru i zapisac to w tradycyjny sposob i tyle w tym temacie

sa tacy ze zapisuja w wordzie ,notatniku worpad itd

makdonald nie wiem czy wiesz ale juz w USA musisz placic aby zrzec sie obywatelstwa ,,kiedys bylo za darmo

cennik

http://canberra.usembassy.gov/service/fees.html

Napisano

Po prostu napisz że nie ma o czym dyskutować bo zostały usunięte wcześniejsze wątki a mojego nie dało się usunąć bo był cytowany w odpowiedziach. Treści w nich zawarte były skandaliczne.

Swoją drogą to dziękuję za radę oczywiście z mendami się nie zadaję :)

Napisano

Witam ponownie zgodnie z radą sly6 napisałem zapytanie do Kentucky :) i jak na razie czekam na odpowiedz.

Ale w związku z całą tą sprawą loterii wpadłem na dość pojechany :P pomysł. I chciał bym abyście się wypowiedzieli na ten temat.

Otóż mam 20 lat i jestem stanu wolnego więc zgodnie z zasadami loterii gdyby(podkreślam to tylko moje luźne rozważania) moi rodzice brali w niej udział (każde z osobna) musieli by mnie wpisać w formularzu. I powiedzmy jedno z nich by dostało GC, więc ja też. Zgodnie z zasadami do USA trzeba wyjechać w ciągu 180 dni więc; ja i jedno z rodziców(ten którego aplikacja wygrała) wylatujemy tam i składamy wnioski o plastiki. Z tym że ja chciałbym zostać w USA a moi rodzice już nie koniecznie. I tu nasuwa sie zasadnicze pytanie czy jeśli główny aplikant zrezygnowałby z zielonej karty lub nie przestrzegał wytycznych co do pobytu, to ja również zostałbym jej pozbawiony??

ps. Osobiście raczej nie podejmę się takich kombinacji, bo to na pewno musi być kosztowne i trudne logistycznie ;) ale są też plusy np. ktoś błędnie wypełnił swój wniosek i ma jeszcze jedną szanse, większe prawdopodobieństwo wygranej. Oczywiście jeżeli takie coś jest w ogóle możliwe?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...