gibonka Napisano 10 Października 2011 Zgłoś Napisano 10 Października 2011 A ja mam pytanie odnosnie: -8a In Care Of w końcu wpisujemy imię i nazwisko czy nie Z gory dziekuje
cnebit Napisano 10 Października 2011 Zgłoś Napisano 10 Października 2011 Jakbyś został wylosowany, to moim zdaniem nie będziesz miał większego problemu jeżeli będziesz w stanie udowodnić że Ty to Ty.... Właśnie a masz jakieś pomysły w jaki sposób to zrobić?? Mam dość rzadko występujące nazwisko, wiec szansa że istnieje inna osoba która urodziła się w tym samym dniu i ma takie samo imię i nazwisko jest nikła
sly6 Napisano 10 Października 2011 Autor Zgłoś Napisano 10 Października 2011 gibonka jak wolisz...to jest opcja chcesz to wpisz,,nie chcesz to nie
jaceklub Napisano 11 Października 2011 Zgłoś Napisano 11 Października 2011 ehhh oby tak wyjechac i juz nigdy w zyciu nie spotkac Polaka
makdonald Napisano 11 Października 2011 Zgłoś Napisano 11 Października 2011 ehhh oby tak wyjechac i juz nigdy w zyciu nie spotkac Polaka hehehe zapraszam do nas ja z zona juz sie nie liczymy jako Polacy od prawie roku prezio gajowy przyjal z powrotem nasze obywatelstwa oczywiscie nie za darmo bo w Polsce teraz nic nie jest "za darmo" boc to kapitalizm pelna geba
Aniavb2 Napisano 11 Października 2011 Zgłoś Napisano 11 Października 2011 Witam. Wysłałam zgłoszenie, wszystko pomyślnie. Proszę tylko o podpowiedź w celu zapisania pliku z numerem potwierdzającym, niestety nie mam drukarki i nie wiem jak toteraz wydrukować a tak to zapisze na pen-drive i wydrukuję w ksero najbliższym. Proszę o pomoc
pacio177 Napisano 11 Października 2011 Zgłoś Napisano 11 Października 2011 Witam. Wysłałam zgłoszenie, wszystko pomyślnie. Proszę tylko o podpowiedź w celu zapisania pliku z numerem potwierdzającym, niestety nie mam drukarki i nie wiem jak toteraz wydrukować a tak to zapisze na pen-drive i wydrukuję w ksero najbliższym. Proszę o pomoc teoteycznie nie musisz tego drukowac.Wazne abys 1 maja miał ten kod aby móc sprawdzic wynik losowania.Jak chcesz to mozesz spisac na kartke i schowac w bezpieczne miejsce, zróbic zdjecie , print screen a najlepiej to zrób wszytko ehhh oby tak wyjechac i juz nigdy w zyciu nie spotkac Polaka polacy są wszędzie :D
sly6 Napisano 11 Października 2011 Autor Zgłoś Napisano 11 Października 2011 jacekpProblem nie jest w Polakach a w tym kogo spotkasz na swojej drodze ..szukaj nie po narodowsci a po tym kto kim jest ..lepiej czasami na tym wyjdziesz to samo nie patrz na wyznania... Ania mozesz to wydrukowac-zapisac na komputerze,w telefonie komorkowym czy kto co ma do zapisu danych..mozesz tez wziasc kartke papieru i zapisac to w tradycyjny sposob i tyle w tym temacie sa tacy ze zapisuja w wordzie ,notatniku worpad itd makdonald nie wiem czy wiesz ale juz w USA musisz placic aby zrzec sie obywatelstwa ,,kiedys bylo za darmo cennik http://canberra.usembassy.gov/service/fees.html
jaceklub Napisano 11 Października 2011 Zgłoś Napisano 11 Października 2011 Po prostu napisz że nie ma o czym dyskutować bo zostały usunięte wcześniejsze wątki a mojego nie dało się usunąć bo był cytowany w odpowiedziach. Treści w nich zawarte były skandaliczne. Swoją drogą to dziękuję za radę oczywiście z mendami się nie zadaję
cnebit Napisano 12 Października 2011 Zgłoś Napisano 12 Października 2011 Witam ponownie zgodnie z radą sly6 napisałem zapytanie do Kentucky i jak na razie czekam na odpowiedz. Ale w związku z całą tą sprawą loterii wpadłem na dość pojechany pomysł. I chciał bym abyście się wypowiedzieli na ten temat. Otóż mam 20 lat i jestem stanu wolnego więc zgodnie z zasadami loterii gdyby(podkreślam to tylko moje luźne rozważania) moi rodzice brali w niej udział (każde z osobna) musieli by mnie wpisać w formularzu. I powiedzmy jedno z nich by dostało GC, więc ja też. Zgodnie z zasadami do USA trzeba wyjechać w ciągu 180 dni więc; ja i jedno z rodziców(ten którego aplikacja wygrała) wylatujemy tam i składamy wnioski o plastiki. Z tym że ja chciałbym zostać w USA a moi rodzice już nie koniecznie. I tu nasuwa sie zasadnicze pytanie czy jeśli główny aplikant zrezygnowałby z zielonej karty lub nie przestrzegał wytycznych co do pobytu, to ja również zostałbym jej pozbawiony?? ps. Osobiście raczej nie podejmę się takich kombinacji, bo to na pewno musi być kosztowne i trudne logistycznie ale są też plusy np. ktoś błędnie wypełnił swój wniosek i ma jeszcze jedną szanse, większe prawdopodobieństwo wygranej. Oczywiście jeżeli takie coś jest w ogóle możliwe?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.