sly6 Napisano 12 Października 2011 Autor Zgłoś Napisano 12 Października 2011 cnebit po 1 to glowny aplikant musi wyjechac jako 1 do USA jesli ten glowy aplikant by zrezygnowal z GC lub tez utracil a Ty bys nie mial obywatelstwa USA wtedy i Ty tracisz GC ... tak wiec sa pewne plusy jak i minusy tego.
sly6 Napisano 12 Października 2011 Autor Zgłoś Napisano 12 Października 2011 Witam,czy moglby ktos mi powiedziec jak zmienic pixele na zdj, czy ktos poleci mi jakis program ? dziekuje tych programow troche jest ale np paint mozesz zmienic zdjecie -pix...
ma8 Napisano 12 Października 2011 Zgłoś Napisano 12 Października 2011 Chciałbym się zapytać czy fotografia do wizy może mieć edytowaną rozjaśniona, gdyż tak mi zrobił fotograf. Nie odrzucą tego jako prześwietlone?? Czy nie wolno jej edytować w żaden sposób?
wpr Napisano 12 Października 2011 Zgłoś Napisano 12 Października 2011 mam 21 lat jestem po technikum i mam maturę studiuje na 3 roku morze ktoś mi powiedzieć jak mam wybrać szkołę w aplikacji?
sly6 Napisano 12 Października 2011 Autor Zgłoś Napisano 12 Października 2011 masz wybrac high school degree...
jaceklub Napisano 13 Października 2011 Zgłoś Napisano 13 Października 2011 Chciałbym się zapytać czy fotografia do wizy może mieć edytowaną rozjaśniona, gdyż tak mi zrobił fotograf. Nie odrzucą tego jako prześwietlone?? Czy nie wolno jej edytować w żaden sposób? Ja dopatrzylem sie ze po obrobce zdjecia w oprogramowaniu jakie dostarcza departament USA zdjecia nie maja zadnych danych exif czyli o operacjach na fotce czy innych informacji o zdjeciu. Tak wiec mozna z fotka robic wszystko tak aby spelniala warunki.
okojan Napisano 13 Października 2011 Zgłoś Napisano 13 Października 2011 Mam pytanie związane z pkt.6 Żona moja także bedzie składała zgłoszenie do loterii ale urodziła się na Ukrainie (dawniej posiadała tylko obywatelstwo ukraińskie), obecnie posiada tylko obywatelstwo polskie i zamieszkuje w Polsce( nie posiada obywatelstwa ukraińskiego) i co powinna wpisać w pkt.6 ? YES i przejść dalej do pkt.7 czy NO i wpisać państwo Ukraine?? Pytam , ponieważ obywatele Ukrainy także mogą brać udział w loterii a nie wiemy jak cały zapis interpretować? W instrukcji jest napisane, że NO wpisują osoby które nie kwalifikują sie do udziału w loterii i mogą skorzystać z ,,danych" małżonka.Bardzo prosze o pomoc i wyjaśnienie.
makdonald Napisano 13 Października 2011 Zgłoś Napisano 13 Października 2011 jacekpProblem nie jest w Polakach a w tym kogo spotkasz na swojej drodze ..szukaj nie po narodowsci a po tym kto kim jest ..lepiej czasami na tym wyjdziesz to samo nie patrz na wyznania... Ania mozesz to wydrukowac-zapisac na komputerze,w telefonie komorkowym czy kto co ma do zapisu danych..mozesz tez wziasc kartke papieru i zapisac to w tradycyjny sposob i tyle w tym temacie sa tacy ze zapisuja w wordzie ,notatniku worpad itd makdonald nie wiem czy wiesz ale juz w USA musisz placic aby zrzec sie obywatelstwa ,,kiedys bylo za darmo cennik http://canberra.usem...rvice/fees.html wiem ale mnie to nie dotyczy poza tym zrzeczenie sie obywatelstwa amerykanskiego jest nieco tansze niz zrzeczenie sie polskiego morze ktoś mi powiedzieć jak mam wybrać szkołę w aplikacji? niedlugo bede mial pelne rece roboty w pracy - jesli bowiem potencjalny "zielonokartkowiec" nie nauczyl sie polskiego to bedzie mial jeszcze wieksze problemy z nauka angielskiego...hehehe
sly6 Napisano 13 Października 2011 Autor Zgłoś Napisano 13 Października 2011 okojan ciekawe pytanie poniewaz Twoja zona urodzila sie na Ukrainie ale nie ma juz obywatelstwa tego kraju a masz paszport polski-bo zaznaczyc nalezy zgodnie z prawda ze nie urodzila sie w Polsce.bo potem nalezy przyniesc akt urodzenia na rozmowe . moze zadzwon do dzialu wiz imigracyjnych i sie spytaj o ta sprawe numer znajdziesz na stronie Ambasady USA ..mozesz tez poszukac na forach anglojezycznych
EMILJAN Napisano 14 Października 2011 Zgłoś Napisano 14 Października 2011 mam problem z punktem 7. nie wiem jak dodac wiecej niz jedno zdjecie. czy gdzies sie pojawia np. nazwa zdjecia, ilosc dodanych zdjec.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.