Skocz do zawartości

Dv 2013 Zgloszenie -Aplikacja ,pytania

sly6

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

cnebit po 1 to glowny aplikant musi wyjechac jako 1 do USA

jesli ten glowy aplikant by zrezygnowal z GC lub tez utracil a Ty bys nie mial obywatelstwa USA wtedy i Ty tracisz GC ...

tak wiec sa pewne plusy jak i minusy tego.

• Odpowiedzi 438
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Witam,czy moglby ktos mi powiedziec jak zmienic pixele na zdj, czy ktos poleci mi jakis program ? dziekuje

tych programow troche jest ale np paint mozesz zmienic zdjecie -pix...

Napisano

Chciałbym się zapytać czy fotografia do wizy może mieć edytowaną rozjaśniona, gdyż tak mi zrobił fotograf. Nie odrzucą tego jako prześwietlone??

Czy nie wolno jej edytować w żaden sposób?

Napisano

Chciałbym się zapytać czy fotografia do wizy może mieć edytowaną rozjaśniona, gdyż tak mi zrobił fotograf. Nie odrzucą tego jako prześwietlone??

Czy nie wolno jej edytować w żaden sposób?

Ja dopatrzylem sie ze po obrobce zdjecia w oprogramowaniu jakie dostarcza departament USA zdjecia nie maja zadnych danych exif czyli o operacjach na fotce czy innych informacji o zdjeciu. Tak wiec mozna z fotka robic wszystko tak aby spelniala warunki.

Napisano

Mam pytanie związane z pkt.6

Żona moja także bedzie składała zgłoszenie do loterii ale urodziła się na Ukrainie (dawniej posiadała tylko obywatelstwo ukraińskie), obecnie posiada tylko obywatelstwo polskie i zamieszkuje w Polsce( nie posiada obywatelstwa ukraińskiego) i co powinna wpisać w pkt.6 ? YES i przejść dalej do pkt.7 czy NO i wpisać państwo Ukraine?? Pytam , ponieważ obywatele Ukrainy także mogą brać udział w loterii a nie wiemy jak cały zapis interpretować? W instrukcji jest napisane, że NO wpisują osoby które nie kwalifikują sie do udziału w loterii i mogą skorzystać z ,,danych" małżonka.Bardzo prosze o pomoc i wyjaśnienie.

Napisano

jacekpProblem nie jest w Polakach a w tym kogo spotkasz na swojej drodze ..szukaj nie po narodowsci a po tym kto kim jest ..lepiej czasami na tym wyjdziesz

to samo nie patrz na wyznania...

Ania mozesz to wydrukowac-zapisac na komputerze,w telefonie komorkowym czy kto co ma do zapisu danych..mozesz tez wziasc kartke papieru i zapisac to w tradycyjny sposob i tyle w tym temacie

sa tacy ze zapisuja w wordzie ,notatniku worpad itd

makdonald nie wiem czy wiesz ale juz w USA musisz placic aby zrzec sie obywatelstwa ,,kiedys bylo za darmo

cennik

http://canberra.usem...rvice/fees.html

wiem ale mnie to nie dotyczy poza tym zrzeczenie sie obywatelstwa amerykanskiego jest nieco tansze niz zrzeczenie sie polskiego :)

morze ktoś mi powiedzieć jak mam wybrać szkołę w aplikacji?

niedlugo bede mial pelne rece roboty w pracy - jesli bowiem potencjalny "zielonokartkowiec" nie nauczyl sie polskiego to bedzie mial jeszcze wieksze problemy z nauka angielskiego...hehehe

Napisano

okojan ciekawe pytanie poniewaz Twoja zona urodzila sie na Ukrainie ale nie ma juz obywatelstwa tego kraju a masz paszport polski-bo zaznaczyc nalezy zgodnie z prawda ze nie urodzila sie w Polsce.bo potem nalezy przyniesc akt urodzenia na rozmowe .

moze zadzwon do dzialu wiz imigracyjnych i sie spytaj o ta sprawe

numer znajdziesz na stronie Ambasady USA ..mozesz tez poszukac na forach anglojezycznych

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...