maverick86 Napisano 7 Października 2011 Zgłoś Napisano 7 Października 2011 Cześć Wybieram się po raz pierwszy do USA i mimo poszukiwań tutaj i w googlach nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi na pytania wiec pisze i liczę że ktoś mi pomoże 1) British Airways sugeruje mi odprawę online - wszystko ok ale czy na Okęciu (bo w Waszyngtonie to pewnie bez problemu) będę miał możliwość nadania bagażu do luku? Kilka razy leciałem z Warszawy ale nie widziałem tam nigdy "drop point" 2) Czy muszę coś zrobić poza posiadaniem przy sobie paszportu z wizą żeby mnie wpuścili na teren USA? BA (ponownie) pisze że mam uzupełnić dane które potrzebuje rząd amerykański 3) A US Electronic System for Travel Authorisation (ESTA) is required for all non-US passport holders travelling on the Visa Waiver Programme. dobrze rozumiem ze Polacy pod to nie podlegają?będę bardzo wdzięczny za pomoc
Jim Beam Napisano 7 Października 2011 Zgłoś Napisano 7 Października 2011 3) dobrze rozumiem ze Polacy pod to nie podlegają? Tak.
sly6 Napisano 8 Października 2011 Zgłoś Napisano 8 Października 2011 w samolocie dostaniesz takie fomrularze do wypelnienia : http://www.lot.pl/we...isa-and-customs co do odprawy on line to mozesz zadzwonic do biura BA w Warszawie i sie spytac co moze byc
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.